Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, kaçak göçmenleri İtalya yerine Ereğli’ye getirdiği belirlenen 3 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


NE OLMUŞTU?


Olay, önceki gün akşam saatlerinde meydana geldi. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (Erdemir) özel güvenlik görevlileri, fabrika sahasında liman yakınında Filistin uyruklu 6 kaçak göçmen yakaladı. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 6 kaçak göçmen,  İtalya'ya gitmek için tanımadıkları birisi ile kişi başı 5 bin dolara anlaştıklarını söyledi.

İstanbul'dan bindikleri gemiyle konteynır içinde yolculuk ettikten sonra karaya çıkartıldıklarında bir kişinin, 'Burası İtalya, koşun' demesi üzerine koşmaya başladıklarını ve güvenlik görevlilerince yakalandıklarını anlatan göçmenler, emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında göçmenlerin role demir taşıyan 'Habibe ana' adlı Panama bandıralı gemi ile geldikleri tespit edildi. Kaçak göçmenlerin ise İtalya'ya gidilecek denerek İstanbul Yenikapı açıklarından gemiye alındıkları belirlendi.

Olayla ilgili insan kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen tespit edilen Bilal A.(28), Abdullah G.(39) ve İran uyruklu Bakhshaei M.(33) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi.