Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Arslan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümünü kutlayarak, mesaj yayımladı.

Arslan; İnsanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’de ecdadımızın yine insanlık tarihinin en şanlı destanlarından birini yazdıklarını belirterek  “Çanakkale Savaşı’nın 104. yılını Ulus olarak heyecanla yaşıyoruz. Şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın ifadesiyle “Yeni Türkiye'nin Önsözü" olan Çanakkale, bir savaş olmaktan öteye tüm milleti saran bir ruhtur.

18 Mart 1915 tarihi, Türk Milletinin Milli ve Manevi değerleriyle kurduğu kadim medeniyetleriyle, geçmişten geleceğe uzanışının tarihidir. Bugün, Türk Milletinin özgürlük ve vatan için gerektiğinde neleri feda edebileceğini, “Çanakkale Geçilmez” sözleri ile vücut bulan; kadını, erkeği, çocuğu genci ve yaşlısıyla bir milletin varoluş mücadelesinin temelinin atıldığı, mazlumun zalime direnişinin sembolüdür. Yıkılmakta olan bir imparatorluğun evlatları imanlarıyla, akıl ve kalpleri ile yeniden dirilmiş, kurtuluş savaşı ile Türkiye Cumhuriyeti’ni müjdelemiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu zafer Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlükle anıtıdır. Hiç şüphesiz bu zaferin en büyük mimarı, liderlik yeteneği, cesareti ve dehasıyla ön plana çıkan ATATÜRK’tür.

Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yılında yenilmesi imkansız olan Dünya’nın en büyük ordularını bozguna uğratarak şehit olan Mehmetçikleri, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm komutanlarımızı, milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koyan kahramanlarımızı şükran ve minnetle bir kez daha anıyor, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.