Eğitim-İş Şube Başkanı Metin Kahveci, Cumhuriyet'e sahip çıkan tek sendika olduklarını söyledi.


Kahveci,  açıklamasında şunları söyledi:

            

“Eğitim İş kuruluşundan bu zamana kadar Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine  ülkemizin her yanında  sahip çıkan sendikadır. Ülkemizin bütünlüğünü Cumhuriyetle eş değerli gören anlayışımız milli bayramlarda da davranışlarımızla ifade edilmektedir. Elbette kurumların duyarlılığını sorgulayacak değiliz ancak kurumlarında nerde durdukları acısından cumhuriyete sorumlu oldukları da kamuoyunun taktirine bırakmaktayız. Eğitim İş  ülkemizin bölünmez bütünlüğümüzü her yerde ifade ederken  sendikal amaçlarımızda  var olan cumhuriyetimize bağlılıkla beraber insanca yaşamı her yerde anlatmaktayız. Ülkenin olmadığı ve Cumhuriyetin yok olduğu yerde sendikacılık yapılamayacağının idraki içerisindeyiz.

16 yıllık AKP iktidarında milli bayramlara karşı duyarsızlığını hepimiz biliyoruz. Bu yöndeki mücadele anlayışımızı daha da önemseyerek  mili bayramlarımıza her yerde sahip çıkmaktayız. Cumhuriyet bayramına her yıl katılıyoruz. Temennimiz odur ki bütün kurumların ve STK’ların bu bayrama her yıl katılarak duyarlılıklarını ifade etmeleridir.

  

Bu gün devletimizin her yerinde olanların Cumhuriyet’e ve Atatürk’e vefa borcu olduğunu hatırlatmaktayız.  Eğitim İş olarak Cumhuriyet bayramında yer almanın sorumluluğunu yerine getirerek  eğitim camiası adına  önemli bir davranış sergilemenin mutluluğu içerisindeyiz.”