ÖZEL HABER - TTK’da görev yapan Memur-Sen’e bağlı Enerji Bir-Sen Şube Sekreteri Nail Altuntaş’ın iç denetçi olarak atanabilmesi için yönetmelikte değişiklik yapıldığı ortaya çıktı.

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu, Bakanlar Kurulu’nun ilgili kararlarına dayanarak, faaliyetlerinin amaç ve politikalara, ülkenin kalkınma planına, programlara, stratejik planlara, performans programlarına ve mevzuata uygun olarak planlanıp planlanmadığını izlemek amacıyla “İç Denetim Birimi” oluşturdu. Kurumda önemli bir pozisyon olarak tanımlanan ve maaşı diğer pozisyonlara göre oldukça yüksek olan iç denetçilik için 5 kadro ihdas edildi. İç denetçi olabilmek için Ankara’da merkezi düzeyde yapılan sınava TTK’den de çok sayıda personel katıldı. Bunların arasından 10 kişi, 50 puan barajını aşarak sınavı kazanırken, içlerinden diğer koşulları da sağlayan 4 kişi iç denetçi olarak göreve başladı.

 

HERKES YILLIK İZNE ÇIKIP ÜCRETİNİ ÖDEYEREK GİDERKEN, O HARCIRAH ALDI

Sınavı kazandığı halde çalışma yılı, kademe ve dereceleri gerekli koşulu sağlamayan 6 kişi arasından Memur-Sen’e bağlı Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nail Altuntaş, iç denetçi birimine personel olarak atanarak, aynı birimde, “iç denetçi adayı” olarak çalışması sağlandı. Altuntaş, bir süre sonra, kendisi gibi aynı birimde görev yapan TTK’nin eski bir genel müdürünün kızı ile birlikte, Ankara’daki bir iç denetçi kursuna görevli olarak gönderildi. Diğer çalışanların yıllık izne çıkıp kendi ücretlerini ödeyerek gittiği kursa katılan ikilinin harcırahı ile birlikte kurs ücreti de Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından karşılandı. Bu süreçte dikkat çeken bir diğer husus da, TTK içinde aynı koşulları sağlayan onlarca personele hiçbir bilgi verilmemesi, talebi olup olmadığının sorulmaması oldu.

 

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILARAK ATANMASI SAĞLANDI


TTK harcırahı ile iç denetçi kursuna giden ikili, kurs başarı belgesi alarak Ankara’daki merkezi sınava ikinci kez katılmayı hak kazandı. Merkezi sınavda puan barajının düşürülmesiyle iç denetçi olma hakkını kazanan Altuntaş için son hamle, TTK Yönetim Kurulu tarafından yapıldı. Yönetim Kurulu, iç denetçi olmak için 1. derecenin 4. kademesinde olma koşulunu, Altuntaş’ın bulunduğu 1. derecenin 1. kademesine çekerek, atama için kalan son engeli de ortadan kaldırdı. Böylece yandaş Memur-Sen, bir üyesini daha üst düzey görevlerden birine daha atanmasını sağlayarak kamuda atanmanın altın anahtarı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Halkın Sesi bu saadet zincirini araştırmaya, ulaştığı her bilgiyi kamuoyuyla paylaşmaya devam edecek.

 
(Haber: Cevdet Akgün)