Metropolitan Belediyeler Birliği Başkanı Ali Aslankılıç, Ulutan Barajı’ndaki su seviyesinin riskli boyutlara ulaştığı iddialarını yalanladı…

“Kapakları açarsak, Kozlu’yu sel basar”

Metropolitan Belediyeler Birliği Başkanı ve Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Ulutan Barajı’ndaki su seviyesinin sınırları aştığı ve taşma tehlikesi olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Halkımız bu tür asparagas haberlere inanmasın. Kesinlikle barajın taşma riski yok. İddialar söylentiden ibaret. Barajın kapaklarını açarken gazetecilere sormam”  dedi.

“HERŞEY KONTROL ALTINDA”

Barajdaki su seviyesinin bugüne kadar gelinen fazla rekor seviyeye ulaştığına dikkat çeken Aslankılıç, “Barajın kapakları açılmadı ama DSİ mühendislerince sürekli kontrol altında. Birlik başkanlığı da sürekli kontrol ediyor. Şuandaki su seviyesinde bir sıkıntı yok. Yani birlerin dediği kapakları açarsak, Kozlu sular altında kalır… Zonguldak’ı kendisini gazeteci zannedenler mi idare edecek… Yoksa barajı bu işin bilirkişileri mi idare edecek. Bu kişiler gazeteci diye geçinecekse vay Zonguldak’ın haline.  Şuanda 22 milyon metre küp su var. Eğer açmamız gerekirse de DSİ ile görüşerek kontrollü olarak açarız. Lütfen birileri bir şeyler yazacaksa bilgi alıp yazsınlar.” dedi.