CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Balıkçılarımız üzerinde büyük bir baskı oluşmuş. Bu baskıyı da yok ederek, balıkçılarımızın elinden tutmak istiyoruz” dedi.

Karadeniz, partisince görevlendirilmek üzere, balıkçı tekneleri ile Artvin’in Hopa İlçesinden başlayan ve Hatay’ın Samandağ İlçesinde sona erecek olan kıyılardaki balıkçılar ziyaretleri için geldiği Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, ilçedeki Su Ürünleri Kooperatifi ve bölgedeki balıkçılarla görüştü.

Balıkçılara, balıkçıların ülke genelinde belirledikleri sorunları anlatan Karadeniz, balıkçıları da dinleyerek not aldırdı.

RAPORA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

“Denize kıyısı olan 28 İlimizin limanlarındaki balıkçılarla toplantılar yapıyoruz. Önerileri ve sorunlarını alıyoruz. 3 tarafı denizlerle çevrili olan bir ülkenin acil bir şekilde Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kurması gerektiğini düşünüyoruz. Hedefimiz, iktidarımızda Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kurmaktır. Çevresel sorunlarımız var. Denizlerimizde çevre kirliliği var. Balıkçılarımızın maliyet artışları var. Hepsi üst üste gelmiş. Neresine el atsak, inanın her şey zor durumda. Bunları düzelteceğimize inanıyoruz.

BALIKÇILARIMIZIN ELİNDEN TUTMAK İSTİYORUZ

Çocuk yaştan beri balıkçılığın içinde olan biri olarak, balıkçılarımızın ve balıkçılık kooperatif başkanlarımızın ne dediklerini daha iyi anlıyoruz. Balıkçılarımız üzerinde büyük bir baskı oluşmuş. Bu baskıyı da yok ederek, balıkçılarımızın elinden tutmak istiyoruz. Samandağ gezi ve incelememizi de bitirdiğimizde, hazırlayacağımız raporu kamuoyu ile paylaşacağımız gibi TBMM’nin de gündemine sunacağız. Bazı şeylerin değiştirilmesi gerektiğine hep beraber inanıyoruz, amacımız da bu.

CHP’NİN SEKTÖREL SLOGANI…

Buradaki balıkçılarımız da sağ olsunlar çok iyi yaklaştılar. Her şeyi olması gerekenleri anlattılar. Bizim de istediğimiz buydu. Balıkçılığın siyaseti olmaz. Hangi partiden olursa olsun, denizlerimiz hepimizindir. Bu bilinçle yola çıktık. Sağ olsun Genel Başkanımız (Kemal Kılıçdaroğlu) bize bu görevi verdiğinde kullandığı ifade de buydu. Hiç kimseyi ayırmadan, birlik ve beraberlik içinde balıkçılarımızın sorunlarını çözmemiz gerektiğini söyledi. Bu anlamda biz de güzel bir çalışma yapıyoruz. Gittiğimiz yerlerde inanılmaz şekilde karşılanıyoruz. Böyle bir projenin içinde olmak bize ayrıca mutluluk verdi. Bunun sonu mutlaka başarılı olacaktır. Çünkü biz inandık, “Türkiye’deki Balıkçılarımızın En Güvendiği Liman Biz Olmak İstiyoruz’ sloganımızla yola çıktık.

Hedefimiz, Türkiye’de sahipsiz kalmış balıkçılarımızın yanlarında olmak, sorunlarını, dertlerini dinlemek ve çözüm önerileriyle birleştirip rapora dönüştürmektir.”

BALIKÇILIĞIN BAŞKENTİ KDZ. EREĞLİ!

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “balıkçılar ile görüşmesi sırasında dile getirdiği, “Karadeniz Ereğli adeta Balıkçılığın başkenti” söylemini tekrarlayarak, “Karadeniz Ereğli balıkçılığın kalbi olmuş. Çünkü burada gördüğüm ciddi, büyük bir potansiyel var” diye konuştu.

KÖSE TEŞEKKÜR ETTİ

Kooperatif Başkanı Muharrem Ali Köse de, toplantının son derece verimli geçtiğini Belirterek, “sayın Milletvekilim Karadeniz’e, Zonguldak Milletvekilimiz Ünal Demirtaş’a ve CHP Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’a teşekkür ediyoruz. İnşallah bu görüşmelerden olumlu sonuçlar çıkacaktır” dedi.

CHP İlçe Başkanı Opr. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul ise Milletvekilinin balıkçılarla görüşmesinin açılışında yaptığı konuşmada, bugüne kadar yapılmayan bir çalışmayı hayata geçirdiklerini anlatarak, “her ne kadar ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olsa da, maalesef balıkçılık sektörü, balıkçılarımız ve ilgili sektörler her zaman sümen altı edilmiş, gerekli ilgiyi görmemiş, sorunlarına değinilmemiş. Sayın vekilimiz bunlarla ilgile çok kapsamlı bir çalışma yapıyor” şeklinde konuştu.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in, balıkçılarla sohbette bulunduğu ziyarette, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP İl Başkanı Murat Pulat, partinin İl ve İlçe yöneticileri ile balıkçılık sektörüne dayalı dernek başkanları yer aldı. (Halkın Sesi)