Zonguldak'ın Karaman beldesine bağlı Osmanlı Köyü çevresinde ve Beycuma beldesine bağlı Karadere Köyü çevresinde henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan orman yangınları kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Karaman beldesine bağlı Osmanlı Köyü çevresinde öğle saatlerinde orman yangını çıktı. Henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın kısa sürede büyümeye başladı. Hava sıcaklığının yüksek olması ve rüzgarın etkisi yangının büyümesine sebep oldu.

Karaman Belediyesi, Zonguldak Belediyesi, Kilimli Belediyesi, Devrek Belediyesi, Gökçebey Belediyesi, ekipleri ve civar belediyelerin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Karaman Belde Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı da yangının bulunduğu bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kalaycı, yangınla ilgili olarak şöyle dedi:

“Köy muhtarı beni arayarak yangın çıktığını söyledi. Muhtar aramadan 15-20 dakika önce Beycuma beldesine bağlı Karadere köyünde yangın çıkmıştı. Ekiplerimizi oraya yönlendirmiştik. Peşinden burada da yangın çıkınca Orman Bölge Müdürlüğü ve civar belediyelere haber verdik. Herhalde anız yangını tam olarak bilmiyorum.”

Öte yandan karayoluna kadar inen yangın sebebiyle arı kovanları ve seralar tehlike atlattı. Yangın arı kovanları ve seraların yanında bulunan bir evi de sarmadan söndürülerek kontrol altına alındı.

İKİNCİ YANGIN KARADERE KÖYÜ YAKININDA ÇIKTI

İkinci orman yangını ise, Zonguldak’ın Beycuma beldesine bağlı Karadere Köyü yakınında çıktı. Karaman beldesinde çıkan yangına söndürme çalışmalarına katılan Karaman Belediyesi, Zonguldak Belediyesi, Kilimli Belediyesi, Devrek Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldılar.

 Ekiplerin soğutma çalışmaları ise sürüyor. Barış DOĞAN