Önceki gün yaşamını yitiren tarihsel TKP Merkez Komite Üyesi Birol Başören, ülkenin pek çok yerinden gelen yoldaşlarının katıldığı törenle toprağa verildi.

 Bir süredir tedavi görmekte olduğu Atatürk Devlet Hastanesi’nde önceki gün yaşamını yitiren tarihsel TKP Merkez Komite Üyesi Birol Başören Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. Cenaze törenine İstanbul, İzmit, Düzce ve Bartın’dan da katılımlar odu. Siyasal mücadeleye 1960lı yıllarda Türkiye İşçi Partisi saflarında başlayan Başören, Çaycuma SEKA Fabrikasında çalışırken, 70’li yıllarda, sendikal faaliyetleri nedeniyle İzmit’e sürüldü. Burada İsmail Bilen’in Genel Sekreter olduğu Türkiye Komünist Partisi’ne katıldı. Sırasıyla İzmit İl Sekreterliği, Marmara Yöre Komitesi Sekreterliği ve TKP Merkez Komitesi Üyeliği yaptı. 12 Eylül’de tutuklandı ve uzun süre Mamak Askeriİ Cezaevinde tutsak kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra İlerici Kadınlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aysel Aydın ile evlenerek Zonguldak’a yerleşti.

 

SAYGI DURUŞU DA YAPILDI

Uzun süredir diyaliz hastası olan Birol Başören 75 yaşındayken yaşamını yitirdi. Asri Mezarlıktaki cenaze töreninde kırmızı karanfillerle uğurlayan arkadaşları adına konuşan Emekli Öğretmen Kadir Şener Yalçın, “”O bütün bir ömrü, barış, demokrasi ve özgürlükler için harcadı. Mücadelesini genç kuşaklar sonsuza kadar sürdürecek. Bizler de onun yanına gidinceye kadar mücadelenin içinde olacağız. Rahat uyu yoldaşım”” dedi. Bir dakikalık saygı duruşunun da yapıldığı törende taziyeleri kabul eden eşi Aysel Aydın Başören’in son derece üzgün olduğu görüldü. (Haber: Mete Arif TOKMAK, F