Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, karne sevincini kendisiyle paylaşmak isteyen öğrencileri makamında kabul etti. Kantarcı’nın ilk misafiri özel bir lisede okuyan, doğuştan epilepsi hastası olan ve kromozom fazlası da bulunan 18 yaşındaki Mehmet Kala oldu. Başkan Kantarcı, annesi Serpil Kala ile birlikte kendisini ziyaret eden Kala’yı, karne başarısından dolayı kutlayarak ödüllendirdi. Başkan Kantarcı’nın ikinci konuğu ise Gemiciler Ortaokulu öğrencisi Gamze Çarşanbalı oldu. Annesi Gülçin Çarşanbalı ile birlikte makama gelen Gamze’nin karnesini inceleyen Başkan Kantarcı, başarısından dolayı küçük öğrenciyi tebrik etti. Kantarcı’nın makamına gün boyunca gelen çocuklar başkan amcalarıyla karne sevincini paylaşırken, notlarını daha yükseğe çıkarma sözü de verdi.

 

ÇOCUKLARIN ZİYARETİ BENİ DAHA ÇOK MUTLU EDİYOR

Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kantarcı, “Makamıma çok sayıda ziyaretçi geliyor. Bunlardan çok memnun oluyorum. Ama çocukların ziyareti beni başka türlü mutlu ediyor. Onların gözlerindeki ışıltı, yüzlerindeki sevinç üzerimdeki tüm yorgunlukları atmamı sağlıyor. Onlarla kendimi daha bir tazelenmiş hissediyorum. Zaten tüm çabamız onlara daha yaşanılır bir ülke bırakmak için. Çaycuma’da bunu başardık, bu başarıyı tüm Zonguldak sathına yayarak, memleketimizi yeniden eski günlerine döndüreceğiz” dedi.

 

DİNLENMEYİ HAK ETTİLER

Çocukların karne tatilini iyi değerlendirmeleri gerektiğini de söyleyen Kantarcı, “Çoğu sabah görüyorum, sevgili çocuklarımız zifiri karanlıklarda sırtlarında okul çantalarıyla yollara düşüp okula koşuyor. Küçücük bedenleri ağır bir yükün altında olan çocuklarımız, derslerin de yoğunluğuyla gerçekten çok yoruldu ve dinlenmeyi hak etti. Biraz okul stresinden uzak durmaları sağlıklı gelişimleri için de önemli. Kendilerine iyice dinlenmelerini tavsiye ediyorum. Dinlenirken de bolca kitap okuyup kaliteli film izlesinler. Kitaplar en değerli hazinemiz, en iyi yol arkadaşlarımızdır. Tüm çocuklarımızı verdikleri çabadan dolayı kutluyor, gözlerinden öpüyorum” dedi.