Valilik Binası önünde törenle kutlanan Turizm Haftası’nda konuşan İl kültür ve Turizm Müdürü Kasap,

“Turizm bilincini oluşturacağız”

Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Valilik Binası önünde 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından törende İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Törende günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yapan Kasap; Turizmin toplumlararası barış ve uzlaşı konusunda ne denli etkili olduğuna dikkat çekecek ve yediden yetmişe her kesimden yurttaşımızda turizm bilinci oluşturmak için çabalayacağız. Bu amaçla hafta boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklerle turizm konusunda farkındalık yaratmaya çalışacağız.” dedi.



“ZONGULDAK DOĞA GÖNÜLLÜLERİNİN UĞRAK YERİ OLMUŞTUR”

Kasap, 40. Turizm Haftası nedeniyle törende yaptığı konuşmasında ilimizin doğal ve kültürel yönden zengin olduğunu belirterek, “İnsanların kentsel sıkışıklık ve stresten uzaklaşmaya eğilimi, Zonguldak gibi doğal ve kültürel zenginlikler konusunda cömert olan bölgelerin her yıl daha da artan bir şekilde önem kazandığını göstermektedir. Bu önem, kamu ve özel sektör tarafından yaşama geçirilen tanıtım- eğitim-yatırım süreçleri ile daha da çarpıcı bir biçim kazanmıştır. Doğal değerlerimizin turizme kazandırılması düşüncesinden hareketle, ilimizde bol sayıda mevcut olan doğal yürüyüş(trekking) parkurların, dağcılık ve yayla olanaklarının tanıtımı süreklilik kazanmış, ilimiz bu yanıyla son yıllarda çok sayıda doğa gönüllüsünün uğrak yeri olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“MÜZEMİZ ÖNÜMÜZDEKİ AY AÇILACAK”

Törende Zonguldak’ta turizme yönelik yapılan çalışmaları dile getiren Kasap, “Filyos’un kültür turizmi içinde değerlendirilmesine yönelik çalışmalarımız, halen sürdürülen arkeolojik kazı faaliyetleriyle farklı bir boyut kazanmıştır. Antik Tios kentinin gün yüzüne çıkarılması konusunda yürütülen kazı çalışmalarında elde edilen bulgularla, kentin ve bölgenin sisler içindeki geçmişini aydınlanmaya başlamıştır. Zonguldak’ın 180 yılı aşkın süredir kaderinde belirleyici olan madencilik olgusu, ekonomik yanıyla olduğu kadar, kültürel yanıyla da yaşatılacaktır. Bu alanda başlattığımız Zonguldak Maden Müzesi tamamlanmış, müzemiz önümüzdeki ay içinde ziyaretle açılacaktır.” diye konuştu.

“SEKTÖREL ALT YAPI GEREKİYOR”

Zonguldak’ın turizmde kendini göstermesi için sektörel altyapının oluşturulması gerektiğini belirterek Kasap son olarak şunları söyledi: “İlimizin turizm alanında kendini göstermesi, sektörün altyapısını oluşturan kamu yatırımları ile olduğu kadar, üstyapısını oluşturan kamu yatırımları ile olduğu kadar, üstyapıyı oluşturan özel sektör girişimleri ile mümkün olabilecektir. Bizler de Zonguldak İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak, bugüne kadar olduğu gibi budan sonra da turizme gönül veren herkese kucak açmayı ve destek vermeyi sürdüreceğiz.”

Törene Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağöz, Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Tüm-Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı Erol Yılmaz, Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, GMİS Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreteri  Satılmış Uludağ,  İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kürşat Coşgun, İl Genel Meclisi Sekreteri Recep Demirtaş ve stk temsilcileri katıldı.      (Aykut KARA- Aycan KARADAĞ)