OHAL KHK’sı ile öğretmenlik görevinden ihraç edilen İsmet Akyol, Çaycuma’ya veda eden kaymakam Serkan Keçeli’ye mektup yazdı.

Yaşadığı zorlu mücadeleyi anlatan Akyol, “FETÖ'ye karşı en çok mücadele etmiş biri olarak soruyorum: Neden "FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçlamasıyla savcılığa ihbar edildim?” sorusunu yöneltti.

Akyol’un Kaymakam Keçeli’ye gönderdiği açık mektup şöyle:

“15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Çaycuma ve Ereğli'den iki üyemizin açığa alınması nedeniyle “Darbe Girişimine Karşı Mücadele Hukuk İçerisinde Yürütülmelidir!” başlıklı bir basın açıklaması yapmıştım. Yaptığım basın açıklamasından bir gün sonra Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı üzerine Çaycuma Kaymakamlığı tarafından 27 Temmuz 2016 tarihinde (darbe girişiminden 12 gün sonra) Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunulmuştu. İhbarın ardından "FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçlamasıyla Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığınca dokuz ay süren ayrıntılı soruşturma sonucunda Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkımda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar (takipsizlik kararı) verilmişti.

 

Gökhan Taner Günsan ile birlikte 7 Şubat 2017 tarihinde ihraç edildik. Yani savcılığa ihbar edildiğim tarihten yaklaşık 5 buçuk ay sonra ihraç edildik.

 

İhraç edilmemizin ardından göreve başlatılmamız talebiyle başlatılan imza kampanyasında toplanan 3500 imza dönemin KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, Eğitim Sen MYK üyesi Elif Çuhadar ve Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz ile birlikte 22 Mart 2017 tarihinde Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli'ye teslim edilmişti. Görüşme sırasında Kaymakam Serkan Keçeli ihraç edildiğimizi ihraç listesi yayınlandığında öğrendiğini söylemişti. Görüşmenin olduğu tarihte savcılık henüz takipsizlik kararı vermemişti ve ben de ihbar edildiğimi bilmiyordum.

 

Gökhan Taner Günsan ve beni kimlerin ihraç listesine eklediğini henüz bilmiyoruz. Tek bildiğimiz dönemin Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın Eğitim Sen Genel Merkez yöneticilerimize verdiği bilgi ile Milli Eğitim Bakanlığında bana söylenen; o da 'isimlerimizin Zonguldak'tan Ankara'ya gittiği' bilgisi.

 

Tüm Eğitim Sen yöneticileri ve üyeleri gibi Gökhan Taner Günsan ve benim, FETÖ denilen yapı başta olmak üzere her türden cemaatin, tarikatın okullar üzerinden etkinlikler yapmasına geçmişten bugüne sürekli itiraz ettiğimiz, öğrencilerimizi bu yapılardan koruduğumuz, velilerimizi uyardığımız en çok da resmi kurumlarca bilindiği halde neden "FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçlamasıyla savcılığa ihbar edildim? Savcılığa ihbar edildiğim tarihte Çaycuma Milli Eğitim Müdürü olan Mehmet Özdemir ve başka bir ilçeye atandığı için Çaycuma'dan ayrılacak olan Kaymakam Serkan Keçeli'den bu sorunun yanıtını almak isterdim”