Deva Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş, Şehri yönetenlerin her gün büyük bir hızla yayılan Covid-19 vakaları ile ilgili ne kadar duyarlı olup olmadıklarını merak ettiklerini belirterek, Hastane inşaatının hızla bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Atatürk Devlet Hastanesinin ek bina inşaatının yılan hikayesi sonucunda yapımının sürdüğünü kaydeden Deva Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş, Zonguldak’ın en büyük ve temel ihtiyacı olan hastane inşaatının neden hızlandırılmadığını sordu.

AVCI BU KONUDA DA AÇIKLAMA YAPSIN

Keleş, kamuoyunu devlet yatırımlarıyla ilgili olarak bilgilendirme görevini üstlenen AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Avcı’nın neden hastane binası ile ilgili açıklama yapmadığını merak ettiklerini söyledi. Korona vakalarının Zonguldak genelinde hızla yayılmaya devam ettiğine vurgu yapan Keleş, Kent merkezinde hastanelere başvuranların sayısının 500’ü aştığını ifade etti.

Keleş yaptığı açıklamada, “Zonguldak’ın ve ülkemizin en güncel konuların başından Covid-19 salgını geliyor. Şehrimiz buna ne kadar hazır; şehrimizi yönetenler her gün olanca hızıyla artış gösteren bu salgına ne kadar duyarlı. Başlaması uzun süren; TOKİ tarafından yaptıran , otopark sorunu olduğu aşikar olan hastanemiz ne zaman bitecek . Ulusal medyaya yansıyan ve Zonguldak söyleminden sonra , yoğun bakım servislerinde yer kalmaması ile , günlük vaka sayıları 500’ü aştığı bir şehirde hala hastanemiz ne bekliyor. Bu dönemde bir an önce hızlanması gerekmez mi? Doktorlarımızın insan üstü çabasına rağmen, elde imkanların yetersiz kalmaya başladığı bu kritik zamanlarda Zonguldak Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili ne yapılacak kamuoyuna açıklanmalı. Her konuda özellikle kamu ve devlet yatırımlarıyla ilgili beyanatlar veren AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Avcı’dan hastane konusunda da açıklama bekliyoruz” diye konuştu.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ORANI AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan kamuoyunda hastanedeki yoğunluk üzerine açıklama yapan Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, il genelinde covid-19 sebebiyle yoğun bakım doluluk oranının yüzde 86 olduğunu belirtmişti.