Devrek Kent Konseyi Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Şule Kıycı, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un sosyal hesabından, belediye veterineri tarafından sokağa atıldığı iddia edilen kediyle ilgili açıklamayı, kınadı. Kıycı Başkan Bozkurt'u kınamasının ardından istifa ettiğini duyurdu.

Kıycı'nın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: 

 “TALİHSİZ İFADELERİ ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIM”

Kıycı istifa öncesi yaptığı açıklamada, “Devrek Belediye Başkanımız Sayın Çetin Bozkurt’un bizlere yöneltmiş olduğu talihsiz ifadeleri üzüntüyle karşıladım. Bizi karalamaya çalışıyorlar demiş, kendisine konuyu iletmeyerek sosyal medya çığırtkanlığı yaptığımızı belirtmiş, hatta anestezi altındayken sokağa atılan kedi hakkındaki konuyu önemsizleştirmek için hastaların hastanede masada kaldığını belirtmiş, çalışmalarını görmezden geldiğimizi söylemiş. Hayvan severlikle alakamız olmadığını ifade etmiş. Biz ondan hayvan sever bir Belediye Başkanı olarak, sesi olmaya çalıştığımız Rabbimizin dilsiz kulu olan zavallı bir sokak canımızın yanında olmasını beklerken, o okların yönünü bize çevirmiş ve kullandığı ifadelerin ise gerçeklikle hiçbir alakası yok.”

“YAPTIĞINIZ İŞLEMLERİ KAMUOYUNA KANITLAMAYA DAVET EDİYORUM”

“Ben kendisine şunları sormak istiyorum. Sizi neden karalamaya çalışalım, amacımız ne olabilir? Daha 15 gün önce yapmış olduğunuz güzel çalışmalar için basın aracılığıyla teşekkür etmedik mi? Eğer görmediyseniz “Devrek’te iyilik daha çabuk yayılacak” isimli haberlere bakınız. Size daha önce ilgili veteriner hakkındaki şikâyetlerimiz den, yanlış tanı koyduğu birçok sokak canımızı özel kliniklere götürmek zorunda kaldığımızdan ve bize yalanlar söylediğinden bahsetmedik mi? Makamınıza gelip hayvan severler olarak bu konudaki rahatsızlığımızı aylar önce size iletmedik mi? Bu konuyu defalarca size iletmemize rağmen, siz ilgili veteriner hakkında ne gibi bir işlem yaptınız bu güne kadar lütfen belgeleyiniz? İlgili veterinerin yapmış olduğu sayısız yanlış müdahale Devrekli tüm hayvan severler tarafından bilinmektedir ve bu konuda Belediyeye sayısız şikâyet iletilmiştir. Sizleri bu konuyla ilgili yaptığınız işlemleri herkesle paylaşmaya davet ediyorum. Biz tüm iyi niyetimizle yapıcı olmaya çalıştık. Sizin de dediğiniz gibi yeni bir sayfa açtık ve her şeyin daha güzel olacağına inandık. Ancak hiçbir şeyin değişmediğini görünce son çare olarak sosyal medyayı kullandık. Ve siz bizi çığırtkanlıkla suçladınız.”

“HANGİ DOKTOR BİR HASTASINA ANESTEZİ VERİP SOKAĞA ATMIŞTIR?”

Gelelim diğer konuya; hastaların ameliyat masasında kalmasıyla bir kedinin anestezili bir şekilde sokağa atılması durumu aynı mıdır? Hangi doktor bir hastasına anestezi verip sokağa atmıştır? Lütfen örnek gösteriniz. Tabi ki hayvanlar da insanlar gibi tüm müdahalelere rağmen ameliyat masasında ölebilir. Ancak ben hiçbir doktorun anestezili bir hastayı bir sokak köşesine attığını görmedim.  Bizler hiçbir çıkarımız olmadan, maddi ve manevi tüm gücümüzü seferber ederek sokak canları için uğraşıyoruz görmüyor musunuz? Devrek Belediyesi Veteriner Hekimi tarafından yanlış tedavi uygulanarak ızdırap çeken birçok canımızı kurtarmak için Zonguldak’ta özel bir veteriner kliniğine götürüyoruz. Bugüne kadar veterinere ödemiş olduğumuz ücretlerin faturaları, veterinere olan borç bilgilerimiz mevcuttur. Sizinle konu ile ilgili yapmış olduğumuz görüşmelerin fotoğrafları mevcuttur. Yaptığınız olumlu çalışmaları basınla paylaştık ve bunların hepsi de gazetelerde belgelidir. Yani ben söylediğim her şeyi size ispatlayabilirim. 

“TALİHSİZ AÇIKLAMALARINIZDAN ÖTÜRÜ SİZİ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM”

Yapmış olduğunuz açıklamalar biz hayvan severleri oldukça kırmış ve üzmüştür. Şu mübarek aylarda zavallı bir hayvana yapılan bu vicdansızlığı görmeyerek, konuya siyasi bir yön vermeye çalışmanızın takdiri kamuoyunundur. Bugüne kadar hep yapıcı olmaya, işbirliği yapmaya çalışan taraf olduk. Birlikte güzel işler yapacağımıza inandık. Ancak zavallı sokak canımızla ilgili açıklama yapmanız gerekirken, basında bizleri hedef olarak göstermeniz bardağı taşıran son damla olmuştur. Talihsiz açıklamalarınızdan ötürü sizi özür dilemeye, sevgi, saygı ve vicdanlı olmaya davet ediyorum.”