“DEMOKRATİK VE KATILIMCI BİR KENT KONSEYİ OLACAK”
Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Halkın Sesi Genel Yayın Yönetmeni Cevdet Akgün’ü ziyaretinde ortak akıl çağrısı yaparak, “Bizim ekibimiz sadece 22 kişilik yürütme kurulu değil. Bizim ekibimiz tüm Zonguldak. Herkesin fikrinden faydalanacağız.   Bizim için öteki yok. Herkesin aklına ihtiyacımız var” dedi. 

Kent Konseyi olarak çatışmadan uzak, çözüm odaklı ve katılımcı bir yönetim anlayışı sergilemek istediklerini ifade eden Kutoğlu, “Kent Konseyinin tüm komisyonları etkin çalışacak. Haddimizi de yerkimizi de biliyoruz. Zonguldak ve il dışındaki tüm dernek ve platformlarla temasa geçeceğiz. Her türlü desteğe ihtiyacımız var. Demokratik bir Kent Konseyi sözü  veriyoruz” şeklinde konuştu. 

İlk etapta mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiğine işaret eden Başkan Kutoğlu, “Mahalle Meclisleri kuracağız. Mahaller arası etkinlikler düzenleyeceğiz. Yetenekli gençlerimize pozitif ayrımcılık yapacağız. Sanat, kültür ve spor alanlarında faaliyetler düzenlemek istiyoruz. Kamu kurumlarıyla birlikte şehre katlı sağlamak amacındayız. Zonguldaklıları buluşturarak insanların birbirine dokunsun istiyoruz. Şehrin sorunlarını en iyi bilen sorunları yaşayan insanlardır. Gençler, üreticiler, sanayiciler, kadınlar engelliler kısacası tüm şehri kucaklayacağız” dedi.