Zonguldak’ta aylardır yapılamayan ve seçimlere kısa bir süre kala başlayan asfalt çalışması durdu. Kent merkezi yağan yağmurla birlikte adeta çamur deryasına döndü.
CHP’li Zonguldak Belediyesi’nin aylardır yapmadığı ve seçimlere kısa bir süre kalmasıyla başladığı asfalt çalışması durdu. Geçtiğimiz Pazar günü Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekili adayları Şerafettin Turpçu ve Harun Akın gibi isimlerin katıldığı törende aylardır yapılamayan ve yeni başlanan asfalt çalışmalarının tanıtımı yapılmıştı. Ancak aradan iki gün geçmeden asfalt çalışmalarının durması yeniden tartışmalara yol açtı. Dün gece saatlerinde yağmurun da yağmasıyla kentin göbeği yine çamur deryasına döndü. Cumhuriyet Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Zaman zaman vatandaşlar su yığınlarının içinden geçti. Şehirde Zonguldak Belediyesi’nin çivi bile çakmadığını ifade eden vatandaşlar, “Asfalt makinesinin arıza yapıldığı söyleniyor, asfaltın bittiği iddia ediliyor. Bu kadar aciz bir belediyeye sahibiz” açıklamasında bulundu.
Vatandaşların yanı sıra Cumhuriyet Caddesi esnafı da zor günler yaşıyor. Güneşli havalarda toz çilesinin yerini, çamur aldı. Esnaf da yarım bırakılan asfalt çalışmalarına tepki gösterdi.