Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Faaliyet Raporu, 17 evet, 14 ret oyla güvenoyu aldı

 “Keşke sihirli değneğim olsa”

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Nisan ayı birinci oturumunda Başkan Muharrem Akdemir, zorlu sınavı geçti. Yaklaşık 6 saat süren toplantıda görüşülen 2015 yılı Faaliyet Raporu 17 evet 14 ret ile geçerken CHP’li Turan Demirtaş ise oylama sırasında salondan ayrıldı. AKP grubunun tamamının yanı sıra MHP’li üyeler Hasan Şenol ve Salih Alemdar ise ret oyu verilirken, MHP’li Mevlüde Yalçıner’in evet oyu kullanması şaşkınlık yarattı. Öte yandan Denetim Komisyonu Raporu ise sadece giriş ve sonuç bölümü okunarak geçildi. Ayrıca, toplantıda yapılan seçimlerde Meclis 1. Başkan Vekili Tahsin Erdem olurken 2. Başkan Vekili ise Özberk Papila olarak belirlendi. Oturumda MHP’li meclis üyesi Salih Alemdar, Akdemir’in 10 milyon liralık doğrudan teminle hizmet alımını eleştirdi. Akdemir, teşekkür konuşmasında, “Yetmediğimiz yerde de yetişeceğiz. Keşke elimde sihirli bir değnek olsaydı da bir anda düzeltebilseydim.” dedi.

 

ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Yapılan seçimler ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, meclis başkanlığı görevini Tahsin Erdem’e bırakarak 2015 Yılı Faaliyet Raporu’nu anlattı. Yaklaşık 1 saat boyunca kürsüde yapılan çalışmalar hakkında meclise ve katılımcılara bilgiler veren Akdemir, üzerlerine düşen görevi layıkıyla yaptıklarını dile getirerek, “2015 Yılı’nın bütçesi 115 milyon TL, 20162ya artan para ise 31 milyon 704 bin 369 TL. Zonguldak çok özel bir şehir, kaliteli ve yaşanabilir kent olabilmesi için her türlü imkanı kullanıyoruz. Belediye olarak üstümüze düşen görevi yapıyoruz, herkes yapmalı, yapacak. Daire Müdürlerimiz bir imzayı atmak için imtina gösteriyor. Böyle bir şey olamaz, olmayacak da. Kararlı olacak, Zonguldak’ın ekmeğini yiyorsa yapacak. Bunda herkesin katkısı olacak. Hükümet kanadı da bize destek olacak. Hep inşallah maşallah diyoruz, ama inşallahla maşallahla olmaz” dedi.

SIKINTILARI SEBEBİ SİZSİNİZ

Zonguldak Belediyesi’nin sürekli olarak borçlarından dolayı hizmet yapamadığının dile getirildiğini fakat Denetim Komisyonu Raporu’na bakıldığında belediyenin 23 milyona yakın alacağının olduğunu ifade eden Karagüzel, bu paralar toplandığında maddi sıkıntılar çekilmeyeceğini belirterek, “Buradaki faaliyetler şehrin yaşam kalitesini ve hizmet alma anlamında çok büyük şeylerin yapılmadığını gösteriyor. Bugün filan yola parke yaptık çiçek diktik çok önceki yıllarda kazma kürekle yapılan işlerdi. Modern şehircilik Zonguldak’ta yok. 700 bin metre küp su kayıp kaçağa gidiyor ve onu Zonguldak halkına mahal ediyorsunuz.  Kayıp kaçakla mücadele etmiyorsanız kaynakların peşine düşmüyorsanız içinde bulunduğunuz durum sizin tavrınızdan kaynaklanıyor” dedi.