KESK’in adalet arayışı


Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan aralarında KESK yöneticilerinin de bulunduğu 9 kişinin yargılanması pazartesi günü başlıyor. Davayı izlemek üzere KESK Genel Merkez’inden 70 yönetici ile avukatlar Zonguldak’a geliyor.

 

Zonguldak Demokrasi Platformu’nun düzenlediği bir protesto gösterisinde, “Hırsız, katil Erdoğan” diye bağırarak Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri gerekçesiyle, aralarında KESK il yöneticilerinin de bulunduğu 9 kişinin yargılaması pazartesi günü başlıyor. Saat 11.00’de Zonguldak Adliyesi’nde görülecek davayı izlemek üzere 70’e yakın KESK genel merkez yöneticisi Zonguldak’a geliyor. Gelen kişiler arasında KESK Eski Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, BES Genel Başkanı Fikret Aslan, Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksek de bulunuyor. Davaya Can Dündar ile Erdem Gül’ü savunan İstanbul Barosu avukatlarından Sema Özdemir ve Özgür Urfa da müdafi olarak katılıyor. Zonguldak Barosu’na kayıtlı kalabalık bir avukat grubunun da mahkemede yerini alacağı ve sanıkların üzerine atılı olan suçları kabul etmeyecekleri de gelen bilgiler arasında bulunuyor.

 

ANKARA KATLİAMINI PROTESTO ETMİŞLERDİ

10 Ekim 2015’te Ankara’da gerçekleştirilen ve 103 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamı protesto etmek için tüm ülkeyle birlikte, 11 Ekim’de, Zonguldak’ta da bir protesto gösterisi düzenledi. Eyleme katılan 300’e yakın kişi arasından seçilen 9 kişi hakkında dava açıldı. Sanıklar hakkında TCK 301’e göre “Türk milletini devletini aşağılama” suçundan başlatılan ikinci bir soruşturma takipsizlikle sonuçlanırken, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan başlatılan soruşturma iddianamenin hazırlanmasıyla dava aşamasına geldi.

 

YILDIZ: “KORKMUYORUZ!”

Dava sanıklarından eski KESK yöneticisi İsmail Yıldız, “Türkiye’nin dört bir yanında binlerce kişi Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanıyor. Zonguldak’ın payına da bizler düştük. Demokratik tahammülü hiç olmayan, tüm eleştirileri kulağını kapatmış bir Cumhurbaşkanı ülkeyi yönetiyor. Demokratik bir ülkede böyle bir suçla insanların yargılanması mümkün değil. AKP iktidarı bu gibi davalarla toplumsal muhalefeti susturmaya çalışıyor. Asla korkmuyoruz, asla susmayacağız. Düşündüklerimizi tüm berraklığıyla açıklamaya devam edeceğiz. Korku toplumu yaratmaya çalışanlara karşı tüm halkımızı, o gün, bizimle birlikte olmaya, ‘Korkmuyoruz’ diye haykırmaya çağırıyoruz. Demokrasiden, özgürlükten yana olan, AKP karanlığına karşı direnen herkesi pazartesi günü, saat 11.00’de, Adliye önüne bekliyoruz” dedi.