KESK tarafından “Yoksulluğa, İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadele” şiarı ile beşincisi 22 Aralık Cumartesi günü İstanbul’da yapılacak olan bölge mitingi için KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ile KESK’e bağlı sendikalardan ESM Genel Başkanı Cemallettin Sağtekin, Eğitim Sen MYK Üyesi İsmail Sağdıç, SES MYK üyesi Pınar İçel Çepe, Tüm Bel-Sen MYK Üyesi Semra Kıratlı, ESM MYK Üyesi Hulusi Ceylan, Tarım Orkam-Sen MYK Üyesi Koray Ateş ve Haber Sen MYK Üyesi İbrahim Damatoğlu Zonguldak’ta işyerleri ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, Karaelmas Gazeteciler Derneği, Susma TV ve CHP Zonguldak Merkez İlçe Örgütünü ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından KESK Zonguldak Şubeler Platformu binasında ilçe temsilcilik yürütme kurulu üyelerinin de katılımıyla geniş katılımlı üye toplantısı yapıldı.

Ziyaretlerde krizin bedelini krizi yaratan yüzde birin yerine emeğiyle bu ülkenin değerlerini yaratan yüzde doksan dokuzluk kesime ödetilmek istendiği belirtildi. Krizin giderek derinleşeceğine vurgu yapılarak “İş güvencemize, ekmeğimize sahip çıkmak için tüm emek ve meslek örgütleri, siyasi partiler ve demokrasi güçlerini, Zonguldak halkını İstanbul bölge mitingine davet ediyoruz” denildi. (Haber merkezi)