CHP Merkez İlçe Başkanı Uzun, AKP teşkilatlarını Cumhurbaşkanından korkmakla suçladı

CHP Merkez İlçe başkanı Ebru Uzun yazılı bir basın açıklaması yaparak AKP teşkilatlarını sov yapmakla suçladı. Uzun parti merkezinden yaptığı yazılı açıklamasında şöyle dedi:

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na AKP Teşkilatlarının sırasıyla İl Başkanlığı, İlçe Başkanları, Kadın Kolları sanırım sırada Gençlik Kolları falan var şova dönüştürdükleri dava açma eylemine artık gülüyoruz. Cumhurbaşkanının talimatlarıyla adliye kapılarında görmeye başladığımız AKP Teşkilatlarına bakarsak onların da Cumhurbaşkanının tüm ülkeye yaydığı baskı ve korku ikliminden nasiplerini aldıklarını görüyor ve üzülüyoruz.

AKP Teşkilatları aldıkları talimatla ova yönelik açıklamalar yapacaklarına ülkeyi ne hale getirdiler bunu bir sorgulamalılar. Gündem değiştirmeye çalışsanız da bizim gündemimizde toprağa verdiğimiz ana kuzuları, gözü yaşlı anneler, birilerinin egolarını ve çıkarlarını kollamak için ülkenin savaşa sürüklenmesi, güneydoğuda hendekler kazılırken terör örgütü silah yığınağı yaparken uyuyan istihbarat, terör örgütlerine gönderilen silahları belgeleriyle ortaya koyduğu ve konuştuğu için tutuklanan gazeteciler, şiddete maruz kalan ve öldürülen kadınlar, yolsuzluklar, yoksulluk, ekose ceket giyen insanların keyiflerince yaptığı harcamaların halka zam olarak yansıması var.

Aldığı talimatlarla hareket edenler ve bu talimatı veren Cumhurbaşkanının seçimlerde de AKP’ye 400 vekil istemesini de göz önünde bulundurursak bu kendisinin sadece AKP’nin Cumhurbaşkanı olduğunun ispatıdır. AKP’liler suç duyurusu diye yaptıkları basın açıklamalarında Genel Başkanımıza ve CHP’nin kurumsal işleyişine ve ilkelerine atıflarda bulunmuşlardır. Şunu iyi bilmelidirler ki bu hadlerine değildir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun temsil ettiği makam bu ülkenin kurucu liderinin Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün makamıdır.

Partinizden emekliye sevk edilen Bülent ARINÇ, Hüseyin ÇELİK, Abdullah GÜL gibi partinizin kurucu isimlerinin sizlere örnek olması en büyük temennimiz. Onlar gibi koltuklarınızı kaybettiğinizde değil şimdiden vicdanınızın sesine kulak vermeniz dileğimizdir. Hiç merak etmeyin sizlerin de özgürlüğünüzün teminatı Cumhuriyet Halk Partisidir. Hüseyin ÇELİK’in sözü kulağınıza küpe olsun,eğer gemi su alıyorsa lüks kamarada olsanız da siz AKP’liler de batacaksınız. Altın varaklı koltuklarda oturanlar da…