Kilimli Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında bugün Kilimli Belediyesi sosyal tesislerinde verilen yemekte toplu iş sözleşmesi imzalandı.

50 KİŞİ ALINACAK

Yemeğe, Kilimli Belediye Başkanı Aslankılıç, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Belediye İş Sendikası Şube  Başkanı Osman Karataş ve işçiler katıldı. Sözleşme kapsamında belediye işçilerine yüzde yirmi beş zam yapıldı.

İş sözleşmesi töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, önümüzde ki günlerde emekli olan işçilerin yerine 50 kişi istihdam yapacaklarının müjdesini verdi.

 

Güney;”Hak ve Hukuk için mücadele etmemiz gerek”

 

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, ”Allah Ayağınıza taş değdirmesin. Ele ele vermemiz gerek. Hak ve hukuk için mücadele etmemiz gerek. Toplu sözleşmemiş hayırlı olsun.” dedi. 

 

Karataş; ”Emek ve emekçiden yana olan başkanımıza teşekkür ediyoruz”

 

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı, ”Osman Karataş,”2019-2020 yıllına kapsayan toplu sözleşmeyi hayata geçirmiş olacağız. Emek ve emekçiden yana olan başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu

 

Aslankılıç; ”Bana taş atanlar ilk önce yanlarında çalıştırdıkları işçilerin sigortasını yapsınlar”

Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç ise şunları söyledi:

”Mevsimlik işçelere verdiğimiz paralar belli. Bize taşan atanlar o parayı veremez. Onu söyleyen adamlar ilk önce yanında çalıştırdıkları işçilerin sigortasını yapsınlar. Aldığınız paranın hakkını vereceğiz. Şimdi ben sizin maaşını vermesem kapından. çıktığım zaman arkamdan küfür edersiniz. Ben maaşlarınızı vermesem ben erkek değilim. Aldığımız paranın hakkını vereceğiz. Bizler yaşlandık. Yeni genç 50 arkadaşımızı alacağız. Yeni şantiyemizi kuracağız. Kazandığınız parayı ailelerinizle yiyin. Arkadaş çevrenizde sıkıntı varsa da arkadaş çevrenizi değiştirin” 

 

Emre Can BAYRAM