Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde vatandaşların hoparlör çilesi sürüyor.

Halkın Sesi'nin geçen sene gündeme getirmesinin ardından onarılan hoparlörün mahallelerde yine bozulduğu öğrenildi. İlçe merkezinde normal çalışan ses sisteminin Karadon mahallesi başta olmak üzere bazı semtlerde yeniden bozulduğu ve vatandaşların önemli duyurulardan haberinin olmadığı belirtildi.

Daha önce de vatandaşlar, Kilimli Belediyesi’ne ait duyuru hoparlörünün arıza yapması üzerine  sürekli çıkan cızırtı sesinden tepkisini dile getirmişti.

Subatan mahallesinde bulunan duyuru hoparlörünün sık sık bozulduğunu ve en az haftanın 4 günü saatlerce aynı sesi çıkardığını belirten vatandaşlar, defalarca durumu ilettiklerini ancak ilgilenen olmadığını kaydetmişti.  Belediye hoparlörünün bir an önce onarılmasını talep eden mahalle sakinleri, "Daha önce de aynı sorunu yaşıyorduk. Gazetelerde haber olunca onardılar. Bir süre sonra yine aynı cızırtı sesi gelmeye başladı. Bazı yerlerde ise hiç ses gelmez oldu. Mesela su kesintisi olacağı şeklinde duyurudan haberimiz olamayınca susuzluk çekiyoruz. Çarşıdakiler duyuyor ve tedbirini alıyor ama bizler mağdur oluyoruz. Belediye yetkililerinin bu sorunu çözmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.  

(Haber: Şebnem Saka)