ÖZEL HABER

Davut Acar, yanında çalıştırdığı personele, çalıştığı süre içinde tanık olduğu kirli ilişkileri açıklamasın diye kölelik sözleşmesi mi imzalatıyor

 

KİM BU BAŞKAN?

 

Aralel İnşaat Genel Müdürü Davut Acar’ın yanında çalıştırdığı işçilere, görevde bulunduğu süre içinde tanığı olduğu kirli ilişkileri açıklamasın diye sözleşme mi imzalatıyor? Halkın Sesi’ne ulaşan Davut Acar’ın kendi el yazısıyla hazırladığı sözleşme müsveddesinde, isim verilmeden, sahibi ve ortağı olduğu şirketler ve “Başkan” hakkında 3 yıl süre ile konuşmayı yasaklıyor. Yasağa uymayan kişilere 150 bin lira tazminat taahhüdü getiriliyor. Acar’ın el yazısıyla kaleme alıp, daktiloya çekilmek üzere avukatına gönderdiği belgeyi kaç kişiye imzalattığı şimdilik bilinmiyor.

 

KONUŞURSA 150 BİN TL TAZMİNAT ÖDEYECEK

 

Adı ve nerede görev yaptığı belirtilmeyen ve sözleşmede “Başkan” diye söz edilen kişinin kim olduğu merak edilirken, Aralel İnşaat’ın en çok iş yaptığı Zonguldak Belediyesi Başkanı Muharrem Akdemir’in adı akıllara geliyor. Son dönemlerde özellikle Halkın Sesi’nde, ikili hakkında pek çok yolsuzluk haberinin yapılmış olması bu olasılığı daha da güçlendiriyor. Halkın Sesi soruyor: Acar’ın hakkında konuşulmayı yasakladığı başkan kim? Acar kimden neyi saklıyor? Böyle bir sözleşme imzalamaya neden gerek duyuyor? Yoksa Acar, 2014 ve 2015 yılı denetim raporlarına da yansıyan, doğrudan temin yoluyla Zonguldak Belediyesi’nin ihalesiz olarak verdiği 7.5 milyon liralık işin alımında dönen dolapların ortaya çıkmasından mı korkuluyor?

 



İŞTE O BELGEDE YAZANLAR

“Aralel, Acarel, Davut Acar ve Ailesi

1.     Çalıştığımız hiçbir kurumla ve firmalarla 3 yıl çalışmayacak, ilişkiye girmeyecek, resmi ya da gayri resmi.

2.     Bizim hakkımızda herhangi bir konuda konuşmayacak, şahitlik yapmayacak.

3.     Bizimle çalışmış ya da çalışmakta olan personel, memur ya da işçi, müdürü, Başkan hakkında konuşmayacak ve onlarla hiçbir çıkar ilişkisine girmeyecek, tehdit veya şantaj yoluyla bir çıkar sağlamayacak.

4.      Aksi halde 150 bin TL tazminat ödemeyi taahhüt edecek” deniliyor.