Türk ulusunun her türlü fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşı mücadelesini bütün dünyaya haykırdığı ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihi; kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde açtığı altın bir sayfadır.

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos zaferi ile egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu tüm dünyaya haykırılmıştır. Bu zafer; Türk ulusunu yok etmeye çalışan emperyalizme karşı ulusun şanlı direnişinin en önemli göstergesidir. Bu zafer; yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale baş eğemeyen Atatürk önderliğindeki ulusumuzun zaferidir.

Çok iyi bilinmelidir ki temeli bu zaferle sağlamlaştırılmış Türkiye cumhuriyeti dünya durdukça bir denge unsuru olarak var olacak, var olduğu sürece de varlığından, birliğinden ve dirliğinden asla taviz vermeyecektir.

Bu düşüncelerle tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu topraklarda özgür ve bağımsızolarak kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum.