Türk Kızılay Derneği Olağan Genel Kurulu ile yeni yönetim belli oldu. Tek listeyle gidilen genel kurulda Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi’nin yeni Başkanı Aydın Ergenç oldu.


Yoğun katılımın olduğu kongreye Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Ak Parti il başkanı Zeki Tosun, CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Türk Kızılayı Genel Merkez Genel Sekreteri Ahmet İşgüzer, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Kızılay eski şube başkanı Nihat Aygün, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Şöförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, CHP Zonguldak Belediye başkan adayları, Sivil toplum kuruluşunun başkanları katıldı.

Siyasete atılacağı için kongrede adaylığını koymayan Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Murat Uzun, veda konuşması yaptı. Uzun, şunları söyledi:

“Türk Kızılay’ını taşımak her kişinin harcı değil er kişinin harcıdır. Bu gün dünyanın en büyük iyilik hareketi Türk Kızılay’ıdır. Emanete ihanet etmeden sağlam bir ele teslim edeceğimize inanıyorum. Türk Kızılay’ını daha ileriye taşıyacaklardır”

Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, “Kızılay vazifesi önemli bir vazifedir. Türk Kızılay’ı gönülleri ile vardır. Ben de Kızılay’daki vazifemden gurur duyuyorum. Bayrağı devralacak yeni arkadaşımıza başarılar diliyorum” dedi. Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ahmet İşgüzer yaptığı konuşmada, “Zonguldak kan merkezimiz Türkiye çapında en çok kan toplayan kan merkezimizdir. Yaptığımız yardımları ne vücut dilimizle ne de konuşmalarımızla hiç belli etmiyoruz. Yeni seçilecek arkadaşlarımızın yanında olacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

YENİ YÖNETİM KURULU 

Konuşmaların ardından tek listeylegidilen seçimde Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Ergenç, yönetim kurulu üyeleri, Abdullah Nergiz, Ahmet Güngör, Ahmet Yılmaz, Fatih Keleş, Levent Yaman, Mevlüt Kesin, Mevlüt Özdemir, Selim Atalay, Süleyman Caner ve Süleyman Yılmaz.










Kongre devam ediyor...