Zonguldaklı kızlar,  yarı finali geçerek Denizli’de düzenlenecek final müsabakalarına yükseldi

KIZLAR FİNALDE

Anadolu Yıldızlar Ligi yarı final müsabakalarında başarılı bir grafik çizen Kız takımı, final bileti aldı. Trabzon’da düzenlenen organizasyonda  2’nci olan kızlar, 12-13 Mayıs’ta Denizli’de düzenlenecek final müsabakalarında piste çıkacak.

********************

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 yılında faaliyete geçen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) ,  sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, yetenekli sporcuların spora kazandırılması hedefi doğrultusunda düzenleniyor.  Birçok spor branşında düzenlenen ve bu yıl 6’ıncı sezonunu yaşayan ANALİG’de atletizm yarışmalarının sonuna gelindi.  Zonguldak ilinde oluşturulan kız ve erkek atletizm takımı, grup aşamalarının ardından 28-29 Nisan tarihleri arasında Trabzon’da yarı final müsabakalarına çıktı.

Antrenörler Erol Emral ve Ayşe Demirel yönetiminde final hedefiyle piste çıkan Kız takımı, bu hedefine ulaştı. İlk üçe kalan takımların finale kalacağı organizasyonda 2’nci olan kız takımı, böylelikle final biletini cebine koydu. İlk üçe giremeyen erkek takımı 12-13 Mayıs tarihlerinde Denizli’de düzenlenecek finallere gitme şansını kaybetti.

İŞTE KIZLARIN BAŞARILARI

Kız takımının finale kalma başarısına neden olan sporculardan Miray Aktop, hem 100 metre engelde gem de 100 metrede 1’inci oldu.  Nisa Kılıçarslan Cirit atmada kürsünün ilk basamağına çıkarken, gülle atmada ikinci oldu.  Ayrıca kızlar, 5x80 metre bayrak koşusunda takım halinde 3’üncü olma başarısı gösterdi.

ERKEKLERDE FİNALE KALAYCI GİDİYOR

Kız takımı Denizli’de düzenlenecek organizasyona katılmaya hak kazanırken, erkek takımı adına piste çıkan Kaan Kalaycı,  final vizesi aldı.  100 metre engelde piste çıkan Kalaycı,  1’inci olma başarısı göstererek finale yükseldi.