Delege seçimlerinde Çaycuma İlçesi’nde CHP Zonguldak eski milletvekili Ali İhsan Köktürk ile İlçe Başkanı Fuat Kalaycı’nın listesi yarışmıştı. Seçim sonuçlarının ardından Köktürk’e karşı eleştiride bulunan Kalaycı’ya yanıt geldi. Köktürk, sosyal medya hesabınsan verdiği açıklama ’da şunları kaydetti:

 

“Sayın FUAT KALAYCI’NIN şahsıma yönelik olarak yaptığı açıklamaya yanıttır.

Oyun kurucuyla girdiğiniz ticaret ve siyaset vargelinde gözünüz ve duygularınız bu kadar mı köreldi?

Vefa ve dostluk duyguları biryana; kimliğinizi, kişiliğinizi, utanma ve arlanma duygularınızı bu kadar mı yitirdiniz?

CHP Çaycuma İlçe Başkanı sıfatıyla açıklama yapan Sayın Fuat KALAYCI’nın şahsıma hedef alan açıklamasına yanıt vermek zorunda kaldığım için öncelikle büyük üzüntü duyuyorum.

Ancak, geride bıraktığımız süreçte onurla temsil ettiğim partime zarar vermemek için her türlü saldırı karşısında suskunluğumun gerçek bilgilenme surecine katkı sağlamadığını görmem nedeni ile ve bu yanlışların düzeltilmesi amacıyla yanıtı vermeyi, bilgilendirmeyi zorunlu hissediyorum.

Yasadığımız durumu ve delege seçimlerindeki olaylar silsilesini kısaca özetlersek;

1- Çaycuma İlçe örgütü tarafından gerçekleştirilen n delege seçimleri, üyelere sadece 1 buçuk gün önceden bildirilerek delege olmak isteyen üyelere çalışmak için yeterli zaman bırakılmamıştır. 
2- Secimler bugüne kadar Çaycuma’da olmadığı bir bicimde blok liste ile yapılmıştır. Üyeler secim yönteminden ve listenin içeriğinden secim sabahı oylama baslarken haberdar olmuştur. 
3- Dolayısıyla secimler çarşaf liste ile gerçekleştirilmediği ve bu durum önceden bildirilmediği için pek çok parti emekçisi delege adayı olma olanağı bulamamıştır.
4- İlçe Başkanı ve yönetimin görevi üyelik hukukunu korumakken, üyelik hukuku bizzat yönetim tarafından ihlal edilmiştir.
5- Müdahil olmayı düşünmediğim bu secimde bunları özetlememin nedeni sudur; İsmim bilgim ve isteğimin dışında bir listeye yazılmıştır. Nezaketen de olsa bu durum tarafıma bildirilmemiş, düşüncem alınmamıştır.
Oysaki diğer listede benim ve patimin üzerinde emeği olan pek çok değerli arkadaşımız bulunmaktadır ve delege olmak onlarında hakkidir. Bilgim dışında bir listeye yazılmam ve diğer listenin karsısında yer almam bu arkadaşlarımızla 
iradem dışında karşı karsıya gelmeme yol açtığı gibi, isimlerimizin arkasına gizlenerek hak etmeyen bazı isimler delege yapılmıştır. Birilerine rağmen birilerinin delege yapılmasına isteğim dışında alet edilmem sık değildir, doğru değildir.

6- Doğru olan, delege seçimlerinin; üyeleri ötekileştirmeden, en az kızgınlıkla, aday olmak isteyenlere bu olanağın sağlanacağı çarşaf liste ile gerçekleştirilmesidir. Bugüne kadar bu hep bu şekilde yapılmıştır.

7- Bunlar olayın 1. perdesidir, perdenin ve oyunun 2. bolumu daha da üzücüdür. Adimizin yazılı olduğu liste ile secim alınmış, buna rağmen ilce yöneticileri tarafından bazı gazetecilere; Kantarcı Köktürk’e karşı seçimleri aldı. Köktürk kaybetti gibi sahsımı siyasi itibarsızlaştırmaya, bilgisi olmadığına inandığım Belediye Başkanımızla aramızı açmaya yönelik sanal ve sipariş haberler geçilmiştir, bu haber bir gazetenin internet sayfasında yayınlatılmıştır. Bilgi sahibi olmam üzerine haberi yapan gazete sahibini aradığımda; haberin Çaycuma İlçe yöneticisince verildiği ve hemen düzeltileceği ifade edilmiş sanal ve gerçek dışı haber kaldırılmıştır. Olay bununla da kalmamış bu sefer ayni ilce yöneticilerince haber Fuat Kalaycı, Köktürk’e karşı galip mealinde bir başka gazeteye servis edilerek yayınlanmıştır.

8- Sayın Fuat KALAYCIYA sormak istiyorum; Emeği geçenleri ve beni iyi niyetle listeye yazdığınızı ifade ediyorsunuz. Peki hem listeye yazıp, bu liste ile seçimleri alıp, daha sonra diğer liste Köktürk’ün, seçimleri kaybetti diye haberler yaptırmak neyin göstergesi? İyi niyet bunun neresinde? Bu haberlerden amaçlanan nedir? Bu sipariş ve sanal haberleri yaptıran ilçe yöneticisi kimdir? Yoksa bu sipariş haberlerin yaptırılması başkan olarak sizin bilginiz dahilinde midir?

9- Sayın başkan, Köktürk’e karşı zafer kazandığınız haberlerinden yeterince tatmin oldunuz mu? Bu tur sanal ve sipariş haberlerin partimize katkısı nedir? Asil olan gerçek rakiplerimize karşı alınan zaferler midir? Yoksa partiyi 2 donem TBMM de onurla temsil eden, 28 yıl aralıksız bu mücadelenin içerisinde yer alan; Köktürk’e karsı zafer kazanmak mıdır? 
Kadınlarıyla, gençleriyle parti emekçilerinin özverili çalışmalarıyla oyunu 3000’lerden 27000’lere taşıyan, AKP’nin en güçlü döneminde 1. parti konumuna yükselen Çaycuma Örgütünün ilçe Başkanı ve Yöneticileri, önceki milletvekiline karşı durup dururken yaratmaya çalıştığı sanal zaferlerle avunur halemi geldi? Şayet bu sanal zaferler yeterli ise ve bununla mutlu ölüyorsanız buyurun Köktürk Mağlup diye her hafta bir başlık attırınız. Şayet partimizin durumu böyle düzelecekse buyurun aynen devam edin, ben izin veriyorum !

10- Sayın başkan daha 1 yıl öncesine kadar başarılarıyla söz edilen, huzurlu, mutlu ve saygılı Çaycuma örgütüne ne oldu? Bu örgüt hangi hedef ve oyunlarla parçalandı? Bu oyunun kurucuları ve aktörleri kim? Ben biliyorum, sizde biliyorsunuz, örgütte, Çaycuma halkıda biliyor. Örgütü parçalayanlar, perişan edenler amaçlarına ulaştı. Kimi hedeflediği mevkiinin, kimi hedeflediği paranın ve ekonomik gücün sahibi oldu. Yetmedi mi? bu kumpaslar, bu oyunlar hala niye? Durup dururken hala niye bunları yapıyorsunuz? Temsil ettiğiniz partiniz bu işlerden ne kazandı? Yapılan oyunlar partimizin oyunu ve saygınlığını arttırıyor mu? Senaryonun kurucuları ve aktörleri ile taşeronları partimizin oyuna ve saygınlığına katkı sağladı mı? Amaca ulaşılmasına rağmen partimize yakışmayan bu oyunlar neden sürdürülüyor? Köktürk’ün geriye dönüşüne yönelik korkudan mı? kompleksten mi? ulaşılan yeri ebedi garanti altına alma ıhtırasından mı? yoksa altında ekonomik nedenler mi var?

11- Sayın başkan, ilçe Başkanlığına atanmanızdan sonra şahsinizi ve ekibinizi ilce başkanlığında tüm Belediye Başkanlarımızla, kadınlarımızla ve oldukça kalabalık bir gurupla makamınızda ziyaret etmiş, kutlamıştım. Yeni ve güzel bir donem olmasını arzu etmiştim. Ancak siz ziyaretimden sonra bir tek kez dahi sahsımı aramadığınız, telefon açma nezaketini bile göstermediniz, ilce Başkanı ve Milletvekili zorunlu ilişkisini yerine getirmekten dahi kaçındınız. Yuvamız olan, evimizden çok zaman ayırdığımız C.H.P ilce binamızı adeta parti dışı unsurların işgal merkezine dönüşmesine seyirci kaldınız, kurgulanan oyun ve kumpasta tarafınıza biçilen rolü hiç beis duymadan yerine getirmeye devam ettiniz. Simdi hangi hakla ve cesaretle partide konuşulması ve çıkılması konusunda söz söyleyebiliyorsunuz? Davranışlarınız ve durum ortadayken böyle bir hakki ve böyle bir söylemi kendinizde hangi cüretle görüyorsunuz?

12- sayın başkan sız daha 1 yıl öncesine kadar, başka baharı ve sevdaları yasar ve oralarda koşarken, partimiz için yıllarını feda eden onlarca kadın, genç, yaslı parti emekçisinin yapılan oyunlardan, sadece on seçim için yapılan partili olmayan yığma üyelerden ve kurulan kumpaslardan utanç ve öfke duyduğunu, partiden uzaklaşma noktasına geldiğini, partimizin zarar gördüğünü ve düşüş surecine girdiğini görmüyor musunuz? Oyun kurucularınızla, aktörlerinizle ve taşeronlarınızla ticaret ve siyaset vargelinde gözünüz ve duygularınız bu kadar mı kor oldu. Vefa ve dostluk duyguları biryana kimliğinizi, kişiliğinizi utanma ve arlanma duygularınızı bu kadar mı yıktırdınız? bu kadar haksızken, tarafıma yönelik olarak böyle bır yazının adınızla yayınlanmasına nasıl müsaade ettiniz. 
Sayın Başkan, Çaycuma’daki yaşamımızla ve davranışlarımızla ilgili tavsiye ve tanımlamalarınıza gelince: Biz Çaycuma’yı seviyoruz, Zonguldak’ı seviyoruz, dostlar imiz var 8 yıllık Vekillik suresince bile evimizi Ankara’ya taşımadık.
Çocuklarımız, eğitimlerini burada sürdürmeye devam ettiler. Dostlarımızla bir arada olmaktan ve sizin hazzetmediğiniz bicimde iyi ve kotu günlerinde yanlarında olmaktan rahatsız değiliz. Dostlarımızın hepsiyle bölüşecek kadar sevgimiz var. Hangi konumda olursak olalım, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ölünceye kadar dostluklarımızı ve sevgilerimizi sürdüreceğiz. Bu konuda belki yararlanacağımız kişiler olabilir ancak bu sız değilsiniz. Dost olmayan bir avuç insana gelince; onlar namusluların, namussuzlar kadar cesur olduğunu bilsinler yeter…

13- Sayın başkan, ben bütün bunlara rağmen Cumhuriyeti kuran, Büyük Önderimizin devrimleri ile çağdaş bir ulus yaratan Cumhuriyet Halk Partimizin var olan bu sıkıntıları aşacağına yürekten inanıyorum. Ülkemiz yangın yerine dönmüşken büyük sorunlarla boğuşuyorken, ilçede yasadığınız başarısızlığı, benim ve benim gibi emeği geçmiş insanların üzerinden sanal ve sipariş gündemler yaratarak unutturma çabalarını bırakın. Son olarak size sunu söylemek istiyorum; atanmanıza olur ve onay veren, sahsınızı belediye meclisine önererek bir kez daha şans veren milletvekili olarak değil, vefa ve dostluk duygularını hatırlatarak değil, sadece geçmişteki hukukumuza dayanarak sizden isteğim var… Birilerinin size uygun gördüğü yerden kalkınız… Atanmanıza olur ve onay verdiğim o onurlu CHP ilçe başkanlığı koltuğuna oturunuz lütfen… Oturduğunuz yer size yakışmıyor. Hele böyle temsiliyet ve teslimiyet, onurlu geçmişe sahip partimize hiç yakışmıyor. kaynağını bildiğim, elinize tutuşturulan, gazetede adınızla yayınlanan tarafıma yönelik bu yazı gibi… Yazık, yazık, çok yazık…”

23 VE 24. dönem CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk