Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi maden ocağında, 2013 yılında meydana gelen maden kazasında vefat eden Yüksel Koca'nın eşi Arife Koca ve Satılmış Arslan'ın eşi Çiğdem Arslan, Kozlu Maden Şehitleri Derneği'nde Soma’daki faciayı izlerken gözyaşlarına oğuldular. Facianın görüntülerini izlerken kendi acılarını hatırlayan Koca ve Arslan gözyaşlarına boğularak birbirine sarıldılar ve dakikalarca gözyaşı döktüler.


Şehit madenci Yüksel Koca’nın eşi Arife Koca "Bize de aynısı yapmışlardı. Günlerce bizi de umutla bekletmişlerdi. 5 gün boyunca eşim çıkacak diye bekledim. En son ceset torbasının içinden çıktı. Şimdi izlerken bu acıları yeniden yaşıyorum. Umutla beklemelerini isterdim ama bu saatten sonra göçükte olanların sağ çıkması çok zor. Allah ailelerine sabır versin. Acımız çok büyük." dedi. 

Diğer bir şehit madenci eşi Çiğdem Arslan ise "Günlerce eşim sağ çıkacak diye bekledim. Kurtulacak diye günlerce beklettiler, onları da bekletiyorlar kurtulacaklar diye ama çıkmıyorlar. İnşallah biz yanılırız. Artık çocuklar yine yetim kalmaz. Eşler ağlamaz. Ama umutların çok az olduğunu söylemek istiyorum." diye konuştu. 
Daha sonra Soma’da ki görüntüleri izlemeye devam eden acılı eşler, görüntüler karşısında dayanamayarak göz yaşı dökmeye başladılar. Bir birine sarılarak uzun süre gözyaşı döken madenci eşleri, "Bunlar hep ihmallerden oluyor. Yazıklar olsun. Gelsin Enerji Bakanı, bizimkileri kurtardı, onları da kurtarsın. 850 lira için yeraltına sattılar eşlerimizi. Yazıklar olsun onlara” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Yıldırım YILMAZ