Emniyet Müdürlüğüne ait vinci plakasını sökerek AKP’ye tahsis eden Zonguldak Emniyet Müdürlüğünden şaka gibi açıklama. Vinç mobese kamerasının önüne gelen bayrakları kaldırıyormuş

Konuştukça batıyor...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zonguldak’ta yapacağı miting öncesi plakasız bir vinçle AKP bayrakları asıldığını gözleyen Halkın Sesi olayı haberleştirerek kamuoyuna duyurdu. Sorumlu gazetecilik gereği haberin peşini süren gazetemiz plakasız vincin Emniyet Müdürlüğüne ait olduğunu tespit etti. Skandalı fotoğraflarıyla birlikte “Plakasız vinç Polisin çıktı” başlığıyla haberleştiren Halkın Sesi’ne açıklama geldi. Zonguldak Emniyet Müdürü WhatsApp mesajıyla tüm gazetelere gönderdiği şaka gibi açıklamada, “Emniyet Müdürlüğümüzün talebini yerine getirmek ve kameraların önünü açmak üzere yapılan bu çalışmanın ötesinde herhangi bir aracımızın, kamu güvenliği dışında herhangi bir hizmete tahsisi söz konusu değildir” denildi.

 

PLAKAYI NEDEN SÖKTÜNÜZ

Emniyet Müdürlüğünün yaptığı açıklama kafalarda oluşan hiçbir soruya yanıt vermediği gibi yeni birçok soru işareti de uyandırdı. Mobese kameralarının görüntüsünü kesen bayrakları temizlemek gibi bir kamu görevi için kullanılan vincin plakasının neden söküldüğüne hiç değinilmeyen açıklamada, AKP Gençlik Kolları üyelerinin vincin üstünde ne aradığı konusuna da hiç değinilmedi. Öte yandan Halkın Sesi’nin çektiği fotoğraflardaki görüntüler, kadraja giren gençlerin, mobese kameralarının görüş alanına giren bayrakların irtifasını yükseltmekten daha çok yerdeki bayrakları direklere astığını kesin olarak gösterdiği halde, böyle bir açıklamanın neden yapıldığına hiçbir anlam verilemedi. Ayrıca vincin bayrak asılan her direkte görev yapması, her direkte mobese mi var sorusunu da akıllara getirdi.

 

MUHALEFET PARTİLERİ NEDEN SUSUYOR

Olayla ilgili bir diğer husus da Halkın Sesi’nin başarılı bir gazetecilik örneği göstererek, skandalı, başından sonuna kadar belgeleriyle ortaya koymasına rağmen kamuoyundaki suskunluk dikkat çekici boyutlara erişti. Gazetelerin hiçbiri haberle ilgili en küçük yorum yapmazken, muhalefet partilerinden de hiçbir açıklama gelmemesi anlaşılmaz bulundu. Özellikle CHP il, ilçe başkanlarıyla milletvekillerinin seçimlerin tarafsızlığına gölge düşürüp, seçim güvenliği konusunda akıllarda soru oluşturan uygulamaya hiç tepki vermemesi, “CHP uykuya doymuyor” yorumlarının yapılmasına neden oldu. Her konuda twit atıp gündem yaratan Emniyet Müdürü Metin Turanlı’nın suskunluğu ise manidar bulundu.