Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, geçtiğimiz günlerde köprüden atlayan genç kızı kurtarmak için Filyos Nehri’ne atlayan ve ayağını kıran polis memuruna Kaymakamlık tarafından başarı belgesi verildi.

Çaycuma ilçesinde köprüden nehre atlayan 18 yaşındaki bir genç kızı kurtarmak için nehre atlayan ve kızı kurtaran polis memuru Serkan Arslan’a Çaycuma Kayamakamlığı’nca başarı belgesi verildi. Kaymakamlık makamında yapılan belge törenine; Kaymakam Serkan Keçeli, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Okan Çakıroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça ve İlçe Emniyet Komiseri Nahit Gonca katıldı. Bölge töreni öncesi konuşan İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli, polis memuru Serkan Aslan’a köprüden atlayan vatandaşı kurtardığı için teşekkür etti. Keçeli, “Polis memurumuz köprüde yaşanan bir olayda hayati tehlikede olan bir vatandaşımızı, kendi can güvenliğini hiçe sayarak ve köprüden atlayarak, vatandaşımızın hayatını kurtarmada vesile olmuştur. Yapmış olduğu kahramanca cesaretinden dolayı tebrik ediyoruz. İnşallah bundan sonra polisimize, askerimize, bu konularda ihtiyaç kalmaz. Can güvenliği polisimizin ve askerimizin belli başlı görevidir. Asayiş hizmetinin yanında belki de itfaiyenin yapması gereken belki de toplum içerisinde çözümlenmesi gereken olaylara da müdahil olmuşlar. Kendi canını ve güvenliğini hiçe sayarak fedakarca görevini yapan Serkan arkadaşımızı tebrik ediyorum. Bu üstün cesaretinden dolayı da kaymakamlığımızca kendisine başarı belgesini vermeyi uygun gördük. Yeni görevinde ve devam eden görevinde de başarılarının devamını diliyorum. Yeni polislerimize de bu davranışın örnek olmasını ve ilerleyen nesillere de intikal etmesini diliyorum” dedi.

“CAN GÜVENLİĞİMİ HİÇE SAYDIM KÖPRÜDEN ATLADIM”

Olay akşamı köprüden atlayıp 18 yaşındaki genç kızı kurtaran ve Çaycuma Kaymakamlığı’nca kendisine belge verilen polis memuru Serkan Aslan ise duygularını şu şekilde ifade etti: “18 yaşındaki intihar etmek isteyen bir kızın olayına müdahale ederken köprüden atladık. O esnada ayağımızı kırdık. Bu görevi yaparken güvenliğimizi hiçe saydık. Daha önce köprüde can kaybımız da oldu. Dolayısıyla bu olaya göz göre göre müsaade edemezdik. Müdahale ettik ve müdahale esnasında iş kazası olabiliyor.”

Belge takdimi sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.