Körfez ve Ereğli TSO Başkanları Bir Araya Geldi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Yaşar Tetiker ile Kocaeli Körfez TSO Başkanı Mustafa Efe bazı istişarelerde bulunmak üzere bir araya geldi.

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Kocaeli Körfez TSO Başkanı Mustafa Efe ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Kardeş TSO’ların başkanları birlikte yapabilecekleri ekonomik çalışmalar üzerinde istişarede bulundu.
İki kardeş odanın birbirlerine hangi konularda yardımcı olabileceğini konuşmak üzere bir araya geldiklerini anlatan Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, daha öncede kendilerinin Körfez TSO’yu ziyaret ettiklerini söyledi. Tetiker konuşmasında “Kocaeli Körfez TSO bizim kardeş odamız. Bizim bu akreditasyon programında kendileriyle kardeş olduk. Daha önce biz ziyaret etmiştik, sağ olsunlar şimdi kendileri geldiler, şeref verdiler. Kendi bölgemizin, Batı Kara denizin, genel olarak Anadolu, Türkiye hangi sorunlarımız vardır? Nedir ne değildir? Neler yapabiliriz? Bir istişare toplantısı yaparız. İstişare toplantısından sonra oda olarak birbirilerimize ne tür katkılarımız olabilir, bunları konuşuruz. Odalar Borsalar birliğinde bir etkinlik sağlamak için bu birlikteliği nasıl değerlendirebiliriz? Bütün bunlar alt alta konulur, konuşulur. Zaten daha önce bizim yaptığımız ziyaretlerde bu mutabakat sağlanmıştır. Kardeş oda demek, birlikte neler yapabiliriz sorusunun cevabını aramaktır” dedi.
Körfez TSO Başkanı Mustafa Efe ise ziyarete ilişkin olarak Ereğli TSO ile kardeş oda olduklarını ve bundan sonra ilişkilerinin sürekli devam edeceğini aktardı. Efe konuşmasında şunları söyledi; "Başkanımda izah etti. 2014 senesinde akredite olabilmek için kardeş oda olmak gerekiyordu. Biz teklifte bulunduk, sağ olsunlar kabul ettiler. Kardeş oda olduktan sonra da geldi bizleri ziyaret ettiler. Faydası da oldu. Akredite olmak için güzel puanlar aldık. Demek ki iyi çalışmışız, iyi diyalog kurmuşuz ki eş değer bir puan almışız. Bundan sonra iletişimimiz yine devam edecektir, çalışmalarımız devam edecektir. Kocaeli Körfez'de ne yapılıyorsa, Ereğli'de de yapılacaktır."
Ziyarette, Körfez TSO Yönetim Kurulu üyeleri ile Ereğli TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, yönetim kurulu ve meclis üyeleri de hazır bulundu.(İHA)