Mithatpaşa Mahallesi Muhtar Adayı Murat Köse:

“Mithatpaşa halkına güveniyorum”

Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Murat Topçu, AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın danışmanı olması nedeniyle görevinden istifa etmiş ve İl Seçim Kurulu, Mithatpaşa Mahallesi’nde 5 Haziran’da yeniden seçim yapılacağını açıklamıştı. Murat Topçu’nun listesinden 1’inci sırada aza olarak seçilen berber Murat Köse, 5Haziran da yapılacak olan seçimde muhtar adayı olduğunu açıkladı. Köse, Mithatpaşa sakinlerinin ‘Çık aday ol destekleriz sen sevilen bir insansın ’ dedikten sonra aday olmaya karar verdiğini, mahallesinde 6 bin 800 seçmenin olduğunu ve kendinden önce Mithatpaşa halkına güvendiğini söyledi.  

Murat Topçu’nun 1-2 ay işim var diyerek Ankara’ya gittiğini ve bu nedenle 1, 2 ve 3’üncü azalar olarak işlerinin yoğun olduklarından ötürü görevi 4’üncü azaya verdiklerini söyleyen Murat Köse, “Normal şartlarda Murat Topçu, bana dese ki, ‘Ben istifa ediyorum’ dese ben muhtarlığı kabul ederdim” dedi.

Gazetemizin muhabirine açıklamalarda bulunan Murat Köse; “Muhtar arkadaşımız 1-2 ay işim var diyerek Ankara’ya gitti. Bende birinci aza olarak 1-2 ay müsait değimli dedim. 2 ve 3 azalar ile de görüştü. 4 aza ise müsaitti. Hepimiz bu şekilde görüştük ve 4’üncü azanın geçici muhtar olması konusunda anlaştık.  Seçim olup olmayacağını bilmiyorduk. Bende zamanla durumları öğrendim. Valilikte Şakir beyin yanına gittim. Şakir beye ‘ben birinci azayım ve bin 700 oyla azalıkta birinci oldum’ dedim. Şakir beyde   ‘5 Haziran’da seçimimiz var’ dedi.  Şuan ise seçime kadar muhtarlığa 4’ncü sıradaki arkadaş muhtarlığa bakıyor. Normal şartlarda Murat Topçu, bana dese ki, ‘Ben istifa ediyorum’ dese ben muhtarlığı kabul ederdim.  Ben şuan adaylığımı koyuyorsam Mithatpaşa’ya karşı sevgimiz-saygımız olduğu için bu yola baş koyduysak elimden ne geliyorsa onu yaparım. Yalandan yere söz vermek şunları yaparım bunları yaparım diye bir şey konuşamam. Bana Mithatpaşa sakinleri ‘Çık aday ol destekleriz sen sevilen bir insansın ’ dediler. Ben esnafım ve tanınan birisiyim doğma büyüme Mithatpaşalıyım. Bende vatandaşın verdiği desteğiyle aday oldum ve Allah’ın izni ile 5 Haziran akşamı seçilirim inşallah”

“AZALAR BİRBİRİNE DÜŞMEDİ”

“Azalar birbirine düşmedi. Biz gereken neyse usul neyse valiliğin verdiği karar neyse seçim kurulunun verdiği karara göre hareket diyoruz. Azalar birbirine düştü desek yalan olur. Birince sıradaki benim ve diğer sıradaki azalar ile birbirimiz hatırını soruyoruz icabında onlardan yardım ve destek isteyeceğim. ‘Azalar birbirine düştü’ diye çıkan haberler yalan. Ben şuan gitsem diğer azalar bana destek verirler. Gideceğim diğer aza arkadaşlarım ile de görüşeceğim. Diyeceğim ki, ‘Ben adayım’ diyeceğim. Sağ olsunlar bana destek veriyorlar. Gazetelerde çıkan haberler yalandır”

 “EN BÜYÜK SORUNUMUZ YOLDUR”

“Mahallemizin en büyük eksikliği yoldur. Yollarımız dar ve hep çukurlarla doludur. Bide en büyük sorunumuz su’dur. Benim çocukluğumdan beri su boruları eksiktir. Çünkü su boruları eski olduğu için sürekli patlıyor ve yollarımız çamur içinde kalıyor ve sular boşa akıyor. Mahallemizden kamyonlar geçiyor.  Sabah saat 6’da 30 tonluk kamyonlar saat 9 e 10 kadar Mithatpaşa yolunu kullanıyorlar. Bu yolu kullandıkları için mahallede bir tepki var. Çocuklarımız yürüyerek okula gidiyorlar. Hızlı giden kamyonlar oluyor. Mahalle halkı kamyon sürücülerine bir şey dediği zaman ‘biz nereden’ gideceğiz nereden gideceğiz diyorlar. Öğrenci servisleri dahi ‘biz kamyonlar yüzünden bu yoldan geçemiyoruz’ diyorlar.  Öncelikle mahallemizin yol sıkıntısı vardır”

“YAPAMAYACAKLARIMIN SÖZÜNÜ VERMEYECEĞİM”

Mahallemizde 6 bin 800 seçmenimiz var. İsteriz ki hepsinin oyunu alalım ama bu sandık kimin ne olacağı belli olmaz. Ama kendimden önce Mithatpaşa halkına güveniyorum. Bizi öne sürdükleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Çünkü niye daha önce seçime girdik kazandık Allahın izni ile yine bu şekilde yine kazanırsak hizmet vermeyi düşünüyorum. Sadece 4 seneliğine değil yalandan yere senin kapına şu getireceğim direk dikeceğim diye söz vermeyeceğim. Çükü söz verdiğim zaman 2 gün sonra o vatandaş geldiği zaman ‘Sen muhtar sen bana söz verdin’ dedirtmeyeceğim. Belediye bana yardım edecek bende belediyeye destek olacağım.  Burada belediye ile iç içe olduktan sonra Allah’ın izni ile hiçbir sıkıntı olmaz. Ben örnek muhtarlık düşünüyorum. Elimden gel şeyleri yapmayı düşünüyorum.  Bazıları çıkıyor yalandan yere vaatte bulunarak ‘onu yapacağım bunu yapacağım’ diyor.  Ben yapacaklarımı söyleyeceğim. Yapamayacaklarımın sözünü kimseye vermeyeceğim”

“HAFTA DA 2 GÜN MAHALLE HALKININ SORUNLARI DİNLEYECEĞİM”

 “Seçildiğim taktirde ilk önce yol surunu halletmeye çalışacağım. Çünkü o yoldan kamyonlar geçiyor. Öğrenci servisleri rahat geçemiyor. Mahallemizin sıkıntısı çok giderleri gelirleri var.  Belediyemiz illaki bize destek verecektir. İlk olarak ben bu sorunu çözmeye çalışacağım. Haftada 2 gün kendimi mahalleye ayıracağım. Sabah saat 8’de bir başlayacağım akşam saat 22’ya kadar ana yoldan ve ara merdivenlerinden gezip nerde ne eksik var, nerde bir çukur var ve nerde ne arıza var not tutarak tespit edeceğim. Bu mahalle gezimde ayrıca mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız ile bir araya gelerek halk günü yapacağım. Halk günümüzde vatandaşlarımız bana ve azalarıma yaşadıkları sıkıntıları birebir bize söyleyebilineceklerdir.  Sonra halkımızın söylediği sıkıntıları belediyeye çözmeye çalışacağım” dedi. Barış DOĞAN