Kozlu'da Gönüllüler Platformu kuruluyor

"HERKESİN İMDADINA KOŞACAĞIZ"

Kozlu Gönüllüleri Platformu kurulacak.

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde, Kaymakamlık bünyesinde faaliyetini sürdüren ve ihtiyaç sahiplerinin imdadına hızır gibi yetişen Kozlu Vefa Destek Grubu, hizmetlerini daha kurumsal boyuta taşımaya hazırlanıyor.

Koronavirüs sürecinde ilçe sınırlarındaki vatandaşlarla iletişim ağı kuran Vefa destek Grubu, sürecin ardından da mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere 7/24 hizmet etmek için 'Kozlu Gönüllüleri Platformu' adıyla sürdürmek istiyor.

Konuyla ilgili Halkın Sesi'ne konuşan grup sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, hedeflerini şöyle sıralıyor:

"Kozlu halkının her konuda yanında olacağız, tıpkı Vefa grubundaki gibi. Kozlu Gönüllüleri Platformu adı altında 7/24 hizmet vereceğiz.  Yaptığımız her faaliyet Türkiye'ye örnek olacak. Şu anda alt yapısını hazırlıyoruz. Her ihtiyaca karşılık verecek bir yapı olacak.

Benim telefonum, Vefa'dan dolayı herkeste var, yardımcı oluyoruz zaten. Arkadaşlarla aramızda böyle bir fikir gelişti. Bu bizim halihazırda yaptığımız iş, 'biz bu işi bir isim adı altında yapalım' fikri çıktı.

YAKIN ZAMANDA RESMİLEŞTİRECEĞİZ

Tamamen gönüllülerden oluşacak, ileri ki aşamalarda dernekleştireceğiz. Öncelikle Kozlu'da yaşayan kimsesizleri tespit edeceğiz, kendi evlatları gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. Onların elleri kolları olacağız. Kimsesizlere ücretsiz refakat hizmeti verilecek, gelen taleplere göre hizmet ağını geliştireceğiz. Yapılacak hizmetlerden Kozlu Gönüllüleri Grubu olarak tüm Kozlu halkı ücretsiz faydalanacak.

Kozlu gönüllüleri grubu olarak ihtiyaç sahiplerine yardımcı olacağız bu zorlu süreci hep beraber atlatacağız. Kozlu Gönüllüleri Grubu olarak irtibat numaramız şudur: 0549.3310068. Herkesin imdadına koşacağız! Ve inşallah bunu yakın zamanda resmileştireceğiz"

(Halkın Sesi)