Kozlu Belediyesi bir ilki daha gerçekleştirdi. Kozlu’da temizlik projesi kapsamında Cami, Okul, Resmi kurum gibi toplumun yoğunluklu olarak bulunduğu yerler, Kozlu Belediyesi’nin temin ettiği dezenfekte makinesi ile dezenfekte edilerek toplum sağlığına katkı sağlanacak.

Belediye basın bürosundan verilen habere göre Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin bu uygulamayla ilgili olarak şunları kaydetti;  “Dezenfekte makinesi temin ettik. İlk etapta belediye binamızda verimi görme açısından deneme yaptık. Daha sonra camilerimizi ve okullarımızı dezenfekte makinemizle dezenfekte edeceğiz. Toplumumuzun daha çok bulunduğu mekanlarıdezenfekte etmek suretiyle toplum sağlığına katkı sağlayacağına inandığımız bir uygulamayı şu anda yapıyoruz. Bu uygulamayla bir nebze de olsun toplumumuzun sağlık sorunlarının giderilmesi, bu şekilde kalabalık ortamlarda bulunmadan kaynaklanan gerek bulaşıcı, gerekse bulaşıcı olmayan ufak hastalıklara önlem olucu şekilde dezenfekte edeceğiz. İlk olarak Merkez Aziziye Camimizde dezenfekte makinemizi kullanıyoruz, daha sonra bütün camilerimize yaygınlaştıracağız. Sonuç olarak toplumuzun bulunduğu bütün ortamları dezenfekte edeceğiz.

HEDEFİMİZ; TOPLUM SAĞLIĞINI KORUMAK

Biliyorsunuz belediyemizin görevlerinden bir tanesi de toplum sağlığının sürekli korunması amacına yönelik olduğundan biz bu uygulamamızı başlattık. Zannediyorum Zonguldak’ta bir ilk olacak. Bu anlamda halkımıza bir ilki daha sunmuş oluyoruz. Ben buradan halkımızın sağlıklı yaşaması adına ve refahı adına bir çalışmayı daha başlatmaktan onur duyuyorum. Tüm halkımıza gerek sağlığı, gerekse verdiğimiz hizmetlerle yaşam kalitesini arttırma hususunda çalışmalarımızın süreceğini söylemek istiyorum” dedi.