Kozlu’da Farklı Kültürler Buluştu
Kozlu’da geçtiğimiz günlerde farklı kültürlerin buluşması görsel şovla bütünleşince Kozlu halkı 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı.  Türk, Romen, Azeri ve Rus dansçıların katıldığı etkinliklerde coşku doruğa çıktı.

 “30 Ağustos Zafer Bayramının 96'ncı yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
“30 Ağustos Zafer Bayramı” kapsamında Kozlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı bahçesindeki tören alanında Atatürk anıtına çelenklerin konmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra konuşmalara geçildi. Törene Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Caner Aysu, Siyasi partilerin ilçe başkanları, Daire amirleri, Demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, Dernek ve Oda Başkanları ile vatandaşlar katıldı. Bu yıl Kozlu’da ilk defa 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Romanya, Rusya ve Azerbaycan Halk Dansları toplulukları da katıldı. Düzenlenen törenden sonra; Kaymakam Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ile birlikte Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ettiler. Tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Kaymakamlık Makamındaki törene katılan misafirlere ikramda bulunulması ile tören son buldu.
KOZLU FESTİVALLE COŞTU
Kozlu Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliği kapsamında İlçeye davet edilen Romanya, Rusya ve Azerbaycan halk dansları ekiplerinin gösterileri büyük beğeni topladı.  Kozlu’da festival etkinlikleri çerçevesinde kortej düzenlendi. Kortej Mehteran, Kozlu Belediyesi Halk Oyunları Grubu, Ekin Halk Oyunları grubu, Romanya, Rusya ve Azerbaycan halk oyunları gurupları katıldı. Korteje Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ve Kaymakam Ahmet Karakaya’da katılırken, Meclis üyeleri de hazır bulundu. 
Kortejden sonra Amfi tiyatroda gösterilere geçildi. Önce Zonguldak Kız ekibinin ardından Trabzon ekibi gösterilerini sundu. Daha sonra sırasıyla Romanya, Rusya ve Azerbaycan dans gösterilerini sundu. Azerbaycan ekibinin solisti minik kızın Çırpınırdı Karadeniz şarkısı izleyenleri adeta büyüledi. Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ve Kaymakam Ahmet Karakaya yaptıkları konuşmada Türkiye’ye Cenab-ı Allah’ın  bir daha kurtuluş savaşı yaşatmaması temennisinde bulundular. 
ROMANYA FESTİVALİN EN RENKLİ GRUBU OLDU
Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ın davetlisi olarak İlçeye genel ve Uni Yurt tarafından konuk edilen gruplar arasında Romanya Halk Dansları grubu festivalin en renkli grubu olarak yorumlandı. Romanya Grubu Başkanı yaptığı konuşmada kendilerini konuk eden Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’a ve kendilerini davet edenlere çok teşekkür etti.  (Cevdet AKGÜN) Kozlu’da Şenlikler iptal oldu
Kozlu Kaymakamlığı ve Kozlu Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında İlçede düzenlenen festival şenlikleri Şehit cenazesi nedeniyle  iptal oldu. 
Kozlu’ya gelen Romanya, Rusya ve Azerbaycan Halk Dansları Grup Başkanları bugün Kaymakam Ahmet Karakaya ve Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek hediyelerini sundular. Kaymakam Ahmet Karakaya, Romanya, Rusya ve Azerbaycan halk dansları grup liderlerini Köksal Toptan salonunda ağırladı. Kaymakam Karakaya, dün gerçekleşen etkinliklerde grupların performansının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Karakaya, Halk Danslarının ülkelerin kaynaşmasına ve barışa hizmet ettiğini vurguladı. Grup liderleri ve halk oyuncuları ise, Kozlu’da olmaktan mutlu olduklarını kaydederek, “Bizi Kozlu’da en iyi şekilde ağırladığınız için çok teşekkür ediyoruz” dediler. 
SİZİNLE GURUR DUYDUM
Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Halk dansları grup liderlerini ve öğrencilerini meclis salonunda ağırladı. Karşılıklı hediyelerin verildiği törende konuşan Yılmaz, “Dün çok başarılı bir performans gösterdiniz. Sabahtan buyana aldığım mesajlar beni çok mutlu etti. Şehit cenazemiz olduğu için etkinlikleri iptal etmek zorunda kaldık. Sizleri ilçemizde ağırlamaktan çok mutlu olduk. Budan sonraki yıllarda da sizleri aramızda görmek istiyoruz” dedi. 
Kozlu’ya gelen Romanya, Rusya ve Azerbaycan halk dansları ekipleri kendilerine gösterilen ilgiden çok mutlu olduklarını söylediler. (Cevdet AKGÜN)