Kozluspor küme düştü… Sosyal medya karıştı…Ertan Şahin’e tepki yağdı… 

Kozluspor’da taraftar isyanda!

Kozluspor’un Kilimlispor’a Play-off’ta yenilmesi ortalığı karıştırdı. Başkan Ertan Şahin’e ve yönetimine sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan tepkiler yağdı.

“Yönetim, sporu siyasetle karıştırdı, bu yüzden başarısız oldu.”

“Lige başlamaması gereken hoca ile lige başladılar. Yine aynı hocayı zamansız bir şekilde görevden alarak en büyük hatayı yaptılar.”

“En büyük fiyasko Ergün Penbe reklamıdır, ağlar mısın, güler misin?”

‘CV ile hoca alan ilk ve tek kulüp olarak tarihe geçtik sanırım’

 

 

ÖZEL HABER: Meryem AKGÜN

 

İstanbul’da halen TV yapımcısı olan Kozlulu Turgut Reis’in yönettiği “Kozluluyuz biz” adlı Facebook sayfasından taraftarların yoğun eleştirisinin hedefi haline gelen Başkan Ertan Şahin, hala sessizliği korurken taraftar, Kozluspor 'un yönetimine sahip olduklarını belirten açıklamalarını Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürümüz Meryem Akgün’e yaptılar.

Telefonda görüştüğümüz Turgut reis " KOZLUSPOR son 4 sezon tüm olumsuzluklara rağmen bal liginde kalmıştır, gecen sezon otel parası dahi bulamayan yöneticiler bu sezon tüm maddi imkanlarına rağmen küme düşmüştür, Başkan belediye hizmetlerini yapsın ,siyasetle futbol yönetilmez , hayatında stada gitmeyen kişiler bu sezon ilk defa tribünde yer aldılar .yazıktır bu ilçeye herkes haddini bilecek , futbolu futboldan anlayanlar yönetsin , başkan da kinciliği ve popülizmi bıraksın da Kozlusporu Kozlululara spordan anlayanlara teslim etsin, Kozluspor Kozlulu gençlerle başarılı olacağına inanıyoruz , inanıyoruz çünkü tarihinde hep böyle olmuştur " dedi

Kozlu’dan taraftar Davut Özdemir, bizler Kozluspor için gönül vermiş kişileriz, içimiz yanıyor. Kozluspor bunu hak etmedi. Başkan Ertan Şahin yönetimden elini çeksin, sadece bize belediyenin imkanlarını sağlasın, biz Kozlulu gençlerle sezonu tamamlarız." dedi.

 

Kozlulu ve Kozlusporlu gençler olarak neden takıma talipsiniz?

Kozluspor’u siyasetten ve gelen ağam giden paşam zihniyetindeki siyasi düşünce içinde olanlardan temizlemek, kaybolan Kozluspor ruhunu tekrar kazandırmak için talip olduk.

Siz kimsiniz, özelliğiniz nedir?

Biz Kozluspor yenilince hüzünlenen, küme düşünce ağlayan Kozlu’daki gençlerden bir kısmıyız. Özelliğimiz bizim bu semti tribünden sevmemiz. Futbol ile ilgili olanlar ne demek istediğimizi anlayacaklardır.

Maddi destek sorununu nasıl çözeceksiniz?

Öncelikle olabildiğince yönetim listesini kalabalık tutarak, ufak olsun benim olsun mantığı ile değil, büyük olsun paylaşalım düsturu ile hareket edeceğiz.

Yönetime talip olduğumuz arkadaşlar elbette ki aylık bir miktar para verecek, sponsor olabilecek firmalar ile görüşmelerimiz olacak.

Tabii ki en önemlisi Kozlu Belediyesi ve Kozlu Belediye Başkanı olacaktır. Bugüne kadar getirdik, elin çocuklarını tesiste yatırdık, yedirdik, içirdik. Kısacası besledik. Bundan sonra eğer birileri bu takımdan bir lokma boğazından geçirecekse onlar bizim çocuklarımız olacak. Belediye başkanının da Kozlu ve Kozluspor’un gençlerine verdiği değeri o zaman göreceğiz.

Takımı siz alırsanız projeler nelerdir?

Öncelikle takım belediye ve siyasetten kurtulduğu zaman halka esnafa maden işçisine fakülte personeline açılarak üye kayıtlarımız başlayacak.

Stat etrafına alabileceğimiz reklam çalışmalarımız olacak.

En büyük projemiz de, bu bölgenin çocuklarına o kutsal formayı teslim edeceğiz.

Hoca ve futbolcu kadrosunu nasıl düşünüyorsunuz?

Öncelikle Kozlu’daki futbol hocaları ile istişare yapacağız ve hepsini davet edeceğiz. Gelenler ile fikir alışverişi yapacağız, gelmeyenler de kahvehanede, çay ocağında, sosyal medyada eleştiri yapamayacaklar.

Hoca olarak da, kim bu işi layığı ile yapabilecekse içinde Kozlu ve Kozluspor sevdası olan en uygun kişiye takımı teslim edeceğiz.

İnanın 1 trilyona yakın para harcanan takımdan daha yürekli, daha istekli, daha karakterli bizim öz evlatlarımızdan oluşacak bir kadro kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Hafta sonu maç günü gelse de sahaya çıkıp savaşsak diyen bir kadro kuracağız. Param geldi mi, para yattı mı, ben oynamam, sakatım falan filan yalanı olmayan bir takım kuracağız.

Taraftarları tekrar tribünlere çekebilecek misiniz?

Yönetim, futbolcu, hoca kadrosu Kozlululardan oluştuktan sonra insanlar kendi evlatlarını arkadaşlarını desteklemek için geleceklerdir.

Kozluspor, Kozlulu gençlerle ne kadar başarılı olabilecektir?

Başarılı olmasalar ne olacak ki? Elin çocukları geldi, bu semtin 60 yıllık takımının şerefini, onurunu ayaklar altına aldılar. Bir de üstüne üstlük dünyaları kazandılar. Nedir yani, başarı bazen imkansızlıklarla gelir. Biz çocuklarımıza güvenelim yeter. “Ahbap çavuş ilişkileri ve siyasetin hiç bitmeyen vefa duygusu ile hareket ettiler. Biri hemşerim diye takımın başına getirdi, biri siyasette yanımda oldu diye, sonuç hep hüsran.”

Yönetim neden başarısız ve takım neden küme düştü?

Yönetim, sporu siyasetle karıştırdı, bu yüzden başarısız oldu.

Ahbap çavuş ilişkileri ve siyasetin hiç bitmeyen vefa duygusu ile hareket ettiler. Biri hemşerim diye takımın başına getirdi, biri siyasette yanımda oldu diye, sonuç hep hüsran.

Ah ile abad olunmaz. Yönetim ah ile kolları sıvadı ve sonuç hüsran

Lige başlamaması gereken hoca ile lige başladılar. Yine aynı hocayı zamansız bir şekilde görevden alarak en büyük hatayı yaptılar.

En büyük fiyasko Ergün Penbe reklamıdır, ağlar mısın güler misin?

CV ile hoca alan ilk ve tek kulüp olarak tarihe geçtik sanırım.

Gelen hocanın CV’sine burada 8 macta 4 puan gibi bir başarısızlık da eklendi.

Gelelim takım neden düştü? Hamit Çevik, Fatih Arslan, Gökhan Zülfikaroğlu, Ali Efsat Aydın, Önder Karakaş, Polat Öztürk, Erkan Çiv bunlar Kozlu’nun çocukları. Kimileri kamplardan gönderildi kimileri şahsi husumetlerden sebep takımdan koparıldı ama hepsi bu semtin çocukları idi.

 

Gecen sene bu takımı kısıtlı imkanlarla ligde bırakan çocuklara komik fiyatlar teklif edildi. Çoğu da kadroda düşünülmedi çünkü uzay takımı kuruluyordu. 2 takımlık kadro yapıyorlardı ama çocukların ahlarını almışlardı bir kere. Eee ah bu, çıkar aheste aheste.

Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?

İnanın bu futbol, yenmek, yenilmek; çıkmak, düşmek; sevinmek, üzülmek bu oyunun içinde hepsi var ama o kadar zoruma giden bir şey var ki içimi acıttı. Kilimli maçına kadroda 10 kişi kaldığını öğrendik. Kimi kırmızı kart görmüş, kimi alacağım var, vermezsiniz gelmem, demiş.

Alt yapının çocuklarına sarıldılar ne olur ne olmaz diye. Kimi okulunu, kimi sınavlarını bırakıp belki faydamız olur diye koşa koşa geldiler. Kilimli maçı başladı, 15’inci dakikada CV ile gelen başarılı hoca, Hasan, Apo, Tolunay, Murat hepsini gönderdi kale arkasına. O çocukların hiç birini onore edip de oyuna bile almadı. O çocukların orada sırılsıklam olması canımı o kadar acıttı ki. Belki de hasta oldular. Kısacası elin oğlunun bize verdiği değer bu kadar. 8 maçta 4 puan alabilmiş hoca, bizim çocuklarımızdan formayı esirgedi.