Kozlu’da heyelan bölgesinde 24 katlı 75 metre yüksekliğinde Geredeli İnşaat firmasından bugüne kadar krediyle ev alan hak sahipleri ruhsat sıkıntısı yüzünden şaşkın durumda 

KREDİLİ EV ALANLAR PANİKTE

İmar yolsuzlukları ve usulsüzlükleriyle ün yapan Kozlu’da son olarak Geredeli İnşaat’ın yaptığı 24 katlı binadan banka kredisiyle ev alan mülk sahipleri iskan ruhsatı konusunda yaşanan kriz sebebiyle panikledi. 

Kozlu’da belediye tarafından imar planları yüksek katlı rantlı binalar için değiştirilmesi Bölge İdare Mahkemesi kararıyla durdurulmuş ve hatta inşaatlar mühürlenmişti. Mühürleme kararına rağmen belediyenin göz yumması nedeniyle çok katlı inşaatlar devam ederken Kozlu Belediyesi’nin imar planları mahkeme kararıyla aykırı ve usulsüz bulunmuştu. 


Heyelan, tasman ve mağalar bölgelerinde yüksek katlı bina inşa edilebilmesi için Kozlu Belediyesi önce 40 bin, sonra 80 bin ve daha sonra haddini aşarak 200 bin nüfusa göre imar planlaması yapmıştı.

Kozlu Belediyesi, İdare Mahkemesinin kararından sonra rantın tavan yaptığı TIP Fakültesi bölgesi ile  Güney Mahallesinde yüksek katlı binalara izin çıkardı. Kozlu’nun Fatih sitesi hariç diğer mahallelerinde ki heyelan nedeniyle ve de rant olmadığı için hiçbir müteahhit zaten yatırım yapmadığı biliniyor. Kozlu Fatih sitesinin nefesini kesen kale duvarı inşaatlarına izin veren AKP’li Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın tekrar göreve dönmesiyle rantçı müteahhitler rahat bir nefes alırken bu defa mahkemeye takılmaları ise evdeki hesabın çarşıya uymayacağını gösterdi.


GEREDELİ İNŞAATDAN MÜLK ALANLAR PANİKTE

Heyelan bölgesine AKP’li Ali Bektaş’ın izinleri ve desteğiyle gökdelen inşa etmeye devam eden  Trio Towers adında inşaat yapılan 75 metre yüksekliğinde 24 katlı binada 210 dire bulunuyor. Daire almak için Geredeli inşaat firmasının ticari işlerini gördüğü bir banka düşük faizle ev almak isteyenlere kredi açtı. Heyelan bölgesi ve ruhsat sorunu söz konusu olan binadan dire alan vatandaşlar şimdilerde karar kara düşünmeye başladı. Yatırım amaçlı daire alanlar ise ruhsat sorunun çözülmemesi halinde banka kredilerini ödeyemeyeceklerini ve bu durumun nasıl düzeltileceğini ise merak ediyor.