Filistin Ankara Büyükelçisi Dr.Faed Mustafa’nın ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, her zaman Filistin halkının yanlarında olduklarını belirterek; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Ve inşallah bir gün Kudüs Filistin’in ebedi başkenti olacaktır. Kudüs’ü savunmak insanlığı savunmaktır” dedi. Büyükelçi Faed Mustafa ise, Kdz.Ereğli ile ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr.Faed Mustafa, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Uysal tarafından kapıda karşılanan Büyükelçi Dr.Faed Mustafa, Kdz.Ereğli’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Başkan Uysal’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

UYSAL: CUMHURBAŞKANIMIZIN DEDİĞİ GİBİ FİLİSTİN BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Büyükelçi Faed Mustafa’yı Kdz.Ereğli’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli halkı olarak her zaman Filistin halkının yanlarında olduklarını söyledi.

Başkan Uysal, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir” diyerek şunları söyledi;

“Değerli Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa. Bizi burada Ereğli’de ziyaret etmenizden dolayı çok mutlu olduk.  Günlerin en hayırlısı olan bu Cuma gününde, belediyemizin ve şehrimizin bereketli misafiri oldunuz. Yüce Türk milleti, kardeş ve dost Filistin halkına her zaman saygı ve muhabbet beslemektedir. Öz vatanında İşgal altındaki kardeşlerimizin özgürlüğü için dua etmektedir. Kendi topraklarında ablukaya alınmış, zulme maruz kalmış, göçe zorlanan Filistin halkının haklı davasında her zaman yanındadır. Adil ve devamlı barışın tesis edilmesi için kardeş halkın destekçisidir. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Ve inşallah bir gün Kudüs Filistin’in ebedi başkenti olacaktır. İsrail kurşunlarına göğüslerini siper eden babaları, top oynarken bombalarla minik bedenleri parçalanan  Filistinli çocukları, sabah namazına giderken siyonist işgalciler tarafından yakılarak şehid edilen Filistin’li gençleri, Kudüs’e sahip çıkan Filistin’li cesur anaları rahmetle yad ediyoruz. Ve biz biliyoruz ki; Kudüs’ü savunmak insanlığı savunmaktır. Barışı, adaleti, bağımsızlığı savunmaktır. İnanıyoruz ki; Yüce Allah Kudüs’ten İslam dünyasının izlerini silmek isteyen soykırımcılara fırsat vermeyecektir. Bu duygularla sizleri halkım adına tekrar selamlıyorum.”

BÜYÜKELÇİ DR.FAED MUSTAFA: TÜRK HALKI VE TAYYİP ERDOĞAN, ECDAD TOPRAKLARININ HAMİSİDİR

Ankara Büyükelçisi Dr.Faed Mustafa ise, Başkan Uysal’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, Kdz.Ereğli ile ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Türk halkının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ecdad topraklarının hamisi olduğunu söyleyen Büyükelçi Faed Mustafa; şunları söyledi; “Başkan Uysal’a sıcak karşılamalarından dolayı Filistin halkı adına teşekkür ediyorum. Filistin halkı, Türk halkını sadece dost bir halk olarak değil aynı zamanda kardeş olarak görmekte, ecdad topraklarının hamisi olarak benimsemektedir. Bugün Kudüs’te Filistin halkının özgürlüğüne kurşun sıkılmış, barışı geciktirici her türlü işlem yapılmaktadır. İsrail, ABD’nin de gücünü arkasına alarak, Filistin halkının özgürlüne kurşun sıkmaktadır. Filistin halkı, bütün gazete ve dergilerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın Kudüs’e sahip çıkmasını, Kudüs’ün kırmızı çizgi olarak belirlemesini saygıyla ve muhabbetle karşılamıştır.Biz inanıyoruz ki, Recep Tayyip Erdoğan bugün uyku halindeki bütün dünya Müslümanlarının kaderini değiştirecektir. Onun özgürlük ve adalet görüşleri sadece Türkiye’yi değil bütün dünya insanlarının ortak değeri olacaktır” dedi.

Büyükelçi Dr.Faed Mustafa ayrıca Başkan Uysal’ı Ramazan ayında Kudüs’e davet etti. Başkan Uysal, ziyaretin anısına Büyükelçiye çeşitli hediyeler takdim etti.