Pazardaki piyasadan ne satıcı ne de müşteri memnun. Fiyatların normal olduğunu söyleyen satıcılar satışların olmadığından yakınıyor. Satıcılar kurban bayramına az zaman kalmasın rağmen herhangi bir hareketlenmenin olmadığını, pazarın boş olduğunu, pazara gelen az sayıda müşterinin de bütçesine göre hareket ettiğini söylediler.


“Satış yok”

Pazarın boş olduğunu ve satışların olmadığını söyleyen Pazar esnafı Ahmet Tanrıkulu, “Satış yok. Pazar bomboş, kimsenin gelip gittiği yok. Küçükbaş hayvanda fiyatlar 400 TL’den başlıyor. Hayvanın kilosuna göre fiyat 700 TL’ye kadar çıkıyor. Zaten ucuza veriyoruz. Bu fiyattan daha düşersek zarar ederiz. Bir çuval hayvan yemi 500 TL. Buraya köylerden hayvan getiriyoruz. Pazarımızı kuruyoruz. Vergimizi veriyoruz. Ulaşım masraflarımız var. Bu masrafları da göz önüne bulundurmak gerekiyor.” şeklinde konuştu.


“Fiyatlar normal”

Fiyatların normal olduğunu fakat satışlarda umduklarını bulamadıklarını söyleyen Ahmet Akbulut, “Fiyatlar normal, ama satışlar umduğumuz gibi değil. Bartın’dan buraya geldik. Vatandaş bütçesine göre hareket ediyor. Piyasa geçen seneye göre durgun. Bir hayvanın fiyatı kilosuna göre değişiyor. 3 bin TL’den başlıyor. 10 bin TL’ye kadar çıkıyor fiyatlar. Bayrama son 3-4 gün kala biraz hareketlenme olur. Şu anda pazarda kimse yok.” ifadelerini kullandı. (Aykut KARA)