KURTULUŞ REÇETESİ BAŞKENT
Zonguldak Kömürspor son 5 maçtır ne içerde ne dışarda kazanabiliyor. Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Serkan Afacan kurtuluş reçetesi olarak Başkent Akdemi maçını belirledi. Kırmızı Lacivertli ekip saha ve seyircisi önünde Başkent Akdemiyi yenerek galibiyet hasretine son vermeyi planlıyor.

***********
Sezon başında genç ve dinamik kadrosuyla ligde harikalar yaratan Zonguldak Kömürspor'da işler hiç iyi gitmiyor.  Serkan Afacan yönetiminde ki Zonguldak Kömürspor son 5 maçta ne içerde nede dışarda kazanamıyor. Aldığı üst üst başarısız sonuçların ardından play off hattından iyice uzaklaşan Zonguldak Kömürspor aldığı bu kötü sonuçların ardından camia ve taraftarı endişeye soktu.
En son 20 Ekim'de kendi sahasında Şanlıurfaspor'u yenen Zonguldak Kömürspor o tarihten sonra işler arap saçına döndü. Kırmızı Lacivertli takım ardından deplasmanda Sarıyerspor'la 2-2 berabere kalırken kendi sahasında Samsunspor'la 2-0 yenilgi. Deplasmanda 1922 Konyaspor'la 1-1 berabere kalan Zonguldak Kömürspor, kendi sahasında Gümüşhanespor'a 1-0 yenildi. Zonguldak Kömürspor son olarak büyük umutlarla gittiği Pendik deplasmanında da 2-1 mağlup olarak eli boş döndü.
Son 5 maçta 2 beraberlik ve 3 yenilgi alan Zonguldak Kömürspor aldığı bu sonuçların ardından 19 puanla 9'uncu sıraya kadar geriledi. Kırmızı Lacivertli takımın teknik patronu Serkan Afacan, iç sahada ki mağlubiyetleri zemine bahane ederken, dış sahada takımın iyi oynadığını iddia ediyordu. Ancak alınan bu sonuçlar ne iç sahada ne de dış sahada galibiyeti getirmedi. 
UMUTLAR BAŞKENT MAÇINDA
Zonguldak Kömürspor kurtuluş reçetesi olarak gözünü Başkent maçına dikti. Kırmızı Lacivertli takım hafta sonu ligin son sırasında yer alan Başkent Akdemiyi konuk edecek. Zonguldak Kömürpor Başkent Akdemiyi yenerek hem galibiyet hasretine son verecek hemde yeniden play off hattına doğru yaklaşmayı hedefliyor. Kırmızı Lacivertli takım Başkent Akdemiye yenildiği takdirde ise alt sıralara doğru bir adım daha yaklaşacak. Başkent Akdemi 12 puanla 16'ıncı sırada yer alıyor.
Emre Can Bayram