Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Şenol Hakan Kutoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kozlu sahilinde  hafriyat kamyonlarına yapılan denetimin son derece yerinde olduğunu belirterek, denetimlerin devamını istedi.

  Hafriyat tozlarının insan sağlığı için son derece tehlikeli olduğuna vurgu yapan Kutoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Taşıma sırasında oluşabilecek çevresel kirlenmeyi önlemek amacıyla araçların üzerleri uygun malzemeyle kapatılır. Araçlara kapasitenin üzerinde yükleme yapılmaz ve araçlar tekerleklerinde olabilecek çamur ve benzeri kirlilik temizlendikten sonra trafiğe çıkartılır. Belediye ve mahallin en büyük mülki amiri, atık taşıyan araçların şehir içi trafiğini olumsuz etkilememesi için bu araçların belirli saatler arasında trafiğe çıkmaları konusunda düzenleme yapma yetkisine sahiptir. Ayrıca 14. maddede "Hafriyat yapanlar, hafriyat toprağının çıkartılması sırasında gürültü ve görüntü kirliliği ile toz emisyonlarını azaltacak tedbirleri almak ve faaliyet alanının çevresini kapatmakla yükümlüdür. Hafriyat işlemleri sırasında kazıdan çıkacak toprak miktarı ile dolgu hacimleri eşitlenecek şekilde planlama yapılır ve hafriyat toprağının öncelikle faaliyet alanı içerisinde değerlendirilmesi sağlanır" denilmektedir."

Kısaca hafriyat alanlarında tozumaya engel olacak şekilde aralıklarla yağmurlama yapılması hafriyat araçlarının da üstü kapatılmış ve tekerlekleri yıkanmış şekilde trafiğe çıkması gereklidir. Kent Konseyi olarak İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’müzün halk sağlığının korunması bakımından inşaat alanlarında da bu yönde denetimler gerçekleştirmesini diliyoruz.”