Zonguldak Limanında devam eden inşaat çalışmaları sırasında limana dolgu malzemesi olarak kategorik taş yerine inşaat temelinden çıkan hafriyat dökülmesi çevrecilerin ve vatandaşların tepkisine neden oldu. 

LİMAN KIZILA BOYANDI 

TOKİ tarafından yapılan, Zonguldak Belediyesi tarafından denetlenen sahil projesi için Kozlu Tıp Fakültesi bölgesinden getirilen yüzlerce kamyon kırmızı toprak nedeniyle liman kızıla boyandı. Uzmanlar bu tür liman inşaatlarında kategorik taş kullanılması gerektiğini, dökülen toprağın zamanla zeminde hareketlenmeye neden olacağını ifade etti.


Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, Zonguldak Belediyesi tarafından daha önce yapılan dolgu planına o tarihte de karşı çıktıklarını belirterek, “Denize yapılan dolguya her şartta karşı çıkmaya devam edeceğiz. Su altındaki canlı yaşamına zarar verecek ve ekolojik dengeyi bozacak bir dolgu sistemi proje dahilinde bile olsa doğru değil. Çünkü suyun flora ve faunası zarar görecektir. Ayrıca kullanılan malzemeyle ilgili iddialar doğruysa Karadeniz’in sert dalgaları ileride can ve mal güvenliğini risk edebilir. TOKİ ve projeyi deneyleyecek olan Zonguldak Belediyesinin doğaya ve insana daha saygılı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Halkın
 sesi