Lojistik projesi başlangıç toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında online olarak gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili Valilik Basın bürosundan yapılan açıklama şöyle:

"Lojistik Merkezler, içerisinde ulusal ve uluslararası taşımacılık, lojistik ve yükün dağıtımı ile ilgili tüm faaliyetlerin birçok işletmeci tarafından gerçekleştirildiği alanlar olarak tanımlanmaktadır. Filyos Limanının içinde yer aldığı Filyos Vadisi Projesi ile bölgede önemli bir yük hareketliliği ve farklı ulaşım modlarında taşımacılık söz konusu olması beklenmektedir.

Bu bağlamda, yıllık 25 milyon ton/yıl kapasiteli Filyos Limanı ve hemen arkasındaki 597 ha büyüklüğündeki Endüstri bölgesi nedeniyle oluşacak sanayi ve ticari hareketlenmenden dolayı geri sahada ihtiyaç duyulması muhtemel olan depolama ve transfer merkezi kapsamında lojistik merkez gerekliliğinin analiz edilmesi planlanmaktadır. Bu doğrultuda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından bir araştırma ve ön fizibilite raporu hazırlanmaya başlanılmıştır.

Proje kapsamında, 24 Temmuz 2020 tarihinde bir başlangıç toplantısı gerçekleştirilmiştir. Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında çevrimiçi olarak düzenlenen toplantıya Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, BAKKA uzmanları ve proje danışman ekibi katılım sağlamıştır.

Proje ekibi tarafından, projenin neden yapıldığı, amaçlarının ne olduğu, öngörülen tamamlanma süreleri hakkında bilgilendirici sunum yapılmıştır. Vali Mustafa Tutulmaz tarafından Filyos Vadisi Projesinin bölgenin geleceği için önemine dikkat çekilmiş ve bu bağlamda yerel aktörlere önemli görevler düştüğü vurgulanmıştır. Bu doğrultuda, BAKKA tarafından başlatılan Lojistik Merkez Rapor çalışmasına Valilik ve yerel kurumlar olarak her türlü desteğin sağlanacağı ifade edilmiştir. Toplantı, diğer katılımcıların proje hakkında görüş, önerileri beklentilerini dile getirmesini müteakip sona ermiştir. 

Projenin yaklaşık 4 ay sürmesi ve proje kapsamında hazırlanacak olan Araştırma ve Ön Fizibilite raporunun Kasım ayı sonuna hazırlanmış olması öngörülmektedir. Kamuoyuna sayıyla duyurulur." (Haber Mekezi)