Düzce ilinden gelen bir vatandaşın Zonguldak izlenimi, mahcubiyet yaşattı.

Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Düzce’den Zonguldak’a gelen arkadaşı Ayhan Bayrak’ın şehrin bakımsızlığını ve limanın içler acısı halini “Zonguldak halkına duyurulur. Çok ayıp çok” başlığıyla sosyal medyadan paylaşmasıyla Zonguldak adına utandığını söyledi.

Çiloğlu, arkadaşının paylaşımından sonra yetkililere şöyle seslendi:

“Geçen hafta Düzce’den bir iş adamı arkadaşım aradı. Kızının üniversiteye hazırlandığını iyi bir eğitim alması için mücadele ettiğini ve matematik kursu için de ilimizi tercih ettiğini söyledi.

Düzce'den Zonguldak’a kurs için gelinmesi beni gururlandırdı. Arkadaşım bugün ailesi ile Zonguldak’a geldi kalacağı yere yerleştikten sonra, ailesi ile birlikte şehrimizde dolaştığını, fakat Zonguldak'ın durumuna çok üzüldüğünü, Zonguldak'ın, yollarının bozuk, çarpık kentleşmenin ve yaşamın zor olduğu bir kent olduğunu ayrıca limanının içindeki çöplerin de dikkatini çektiğini söyledi.

Hatta limandaki çöplerin fotoğraflarını çektiğini ve facebook adresinde "ZONGULDAK HALKINA DUYRULUR ÇOK AYIP ÇOOOKKK" yazarak paylaştığını, amacının da Zonguldak halkının ve Zonguldaklı yöneticilerin dikkatini çekmek istediğini ifade etti. Ben kendisine duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederim. Arkadaşıma ve ailesine bir Zonguldak lı olarak mahcup da oldum. Üzerime düşen payımı da aldım.

Arkadaşım bana sordu;

-Burada sorumlu yöneticiler yok mu?

-Bunun hesabını soran halk yok mu?

Ben cevap veremedim sadece MAHÇUP oldum.

Seçilmişlerimiz ve atanmışlarımız.... Lütfen!!! il dışından gelen bu sese kulak verin.... Zonguldak ilimize dışarıdan gelenlere mahcup olmayalım. Şahsen BEN ARTIK MAHÇUP OLMAK ISTEMIYORUM!!!

Zonguldak'ımızı hep birlikte el ele vererek yaşanabilir bir kent haline getirelim”