Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesindeki özel bir maden ocağında işten çıkartılan 18 arkadaşları için sabah vardiyasında ocağa inmeyen madenciler saat 16.00’da evlerine dönerken, eylemi akşam vardiyasına gelen madenciler devir aldı. Maden işçileri özel maden ocağındaki üretimi tamamen durdurdu.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde yaklaşık 850 maden işçisinin çalıştığı özel maden ocağı yetkilileri, Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) yetkilileri ile yaşadıkları sorun nedeniyle üretime ara vermiş ve 18 işçiye de çıkış vermişti. İşten çıkartılan 18 işçinin bugün sabah iş akitlerinin fesih edildiği ve madene inemeyecekleri bilgisi verilince diğer arkadaşları da maden ocağına inmeyerek eylem başlattı. Sabah 08.00 vardiyasında maden ocağına inmeyen 250 kadar maden işçisi, 8 saat süren eylemin ardından işçi servisleri ve özel araçları ile evlerine döndü. Saat 16.00 vardiyası için gelen 250 kadar maden işçisi de işten atılan arkadaşlarına destek olmak için maden ocağına inmeme kararı aldı. Maden işçileri, işten atılan 18 kişinin işe geri alınana kadar ocağa inmeyerek, üretimi durduracakları ve eyleme devam edeceklerini bildirdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, sabah vardiyası ile başlayan eylemin 16.00 vardiyasına gelen işçilerle devam ettiğini belirterek, “Madenci arkadaşlarımız gece 24.00 vardiyası ve yarın sabah 08.00 vardiyasında da madene inmeyecekler. Madenci arkadaşlarımızın talepleri yerine getirilene kadar eylem devam edecek. Yarın 15 madenci arkadaşımızdan oluşan bir heyet ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gidiyoruz. Burada AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Ercan Candan ile bir araya geleceğiz ve çözüm arayacağız. Hattat Enerji A.Ş. yetkililerinin de Enerji Bakanlığı nezdinde ki görüşmeleri de devam ediyor. Bizim tek istediğimiz hiçbir arkadaşımızın işinden ve ekmeğinden olmaması. Bunun içinde sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Yaklaşık 250 kadar maden işçisi, ocak önünde bekleyişlerini sürdürüyor.