Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Kandilli beldesinde faaliyet gösteren Armutçuk müessesinde çalışan işçilerin TTK' da çalışan bazı işçilerin aracılığıyla hastanede ki bazı isimlerle irtibata geçerek hastaneye gitmeden sahte rapor aldıkları ve Kurumu zarara uğrattıkları iddia edildi.

Armutçuk Müessesinde çalışan bazı işçilerin yıllardır hastaneye hiç gitmediği halde Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümünden günü birlik rapor alarak iş yerine teslim ettikleri ve TTK kurumunun zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Bir işçinin aynı günde iki ayrı doktordan günü birlik ve 7 günlük rapor almasıyla ortaya çıkan söz konusu olayla ilgili Türkiye Taş Kömürü Kurumu yetkilileri hastaneden bilgi istedi.

SENDİKA YÖNETİMİNİN DE HABERİ VAR İDDİASI !!!

Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servis bölümünde hazırlanan sahte raporlardan Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Yönetimin de haber olduğu iddia edildi. Diğer yandan Türkiye Taş Kömürü Kurumu müfettişlerinin Ereğli Devlet Hastanesine geldikleri ve olayla ilgili araştırmaya başladıkları da öğrenildi.