Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesinde çalışan maden işçileri, yerin metrelerce altında iftar yaptı. İşçilerle iftar yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, TTK’nın güçlenmesi için çalışma yürütüldüğünü kaydetti.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partililer, TTK Üzülmez Müessesesinde maden işçileri ve GMİS Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir ile birlikte iftar yaptı. Yerin metrelerce altında kömür kazdıkları yerde kurulan sofrada tavuk, karpuz, domates, soğan, peynir, zeytin ve tatlıdan oluşan menü yer aldı.
İşçilerin zor şartlar altında alın teri döktüklerini aktaran Başkan Metin Karaduman, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun güçlendirilmesi için çalışma yapıldığını belirtti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın konuyla ilgili çalışma yaptığını hatırlatan Karaduman, “Arkadaşların ne kadar zor şartlarda çalıştığını her Ramazan gelip görüyoruz. Kozlu, Üzülmez, Karadon her yıl bir yerde iftar açıyoruz. Hakikaten zor şartlarda çalışıyorsunuz. Allah yardımcınız olsun. Kozlu’daki madene de inmiştik. İki bakanımız gelmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ile Çalışma Bakanımız gelmişti. Yılbaşını orada geçirdik. Onlarda ilk defa ocağa indiler. O zor şartları hep birlikte tekrar gördük. İnşallah bu yapılanma ile ilgili de önümüzdeki süreçte Enerji Bakanlığımızın bir çalışması var. Buradaki hem sizin iş güvenliğiniz, hem iş sağlığınız hem de TTK’nın güçlenmesi için bir çalışma yürütülüyor. Önümüzdeki günlerde netleşecek. İnşallah bu gelişmeler sizlerle paylaşacağız” şeklinde konuştu.
Karaduman ve partililer, iftar yemeğinin ardından işçilere kazasız iş temennisinde bulunarak madenden ayrıldılar.