ZONGULDAK (İHA) – Zonguldak’ta, özel bir maden ocağının emektar katırları, madencilere katkı sağlayarak üretimi hızlandırıyor.

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyet gösteren De-Ka Madencilik’te üretime katkı sağlayan 8 emektar katırla vagonlar çekiliyor.

Kamuoyunda çıkan bazı haberlere de tepki gösteren maden işçileri, sabah 08.00’de işbaşı yaptıklarını saat 16.00’da da madenden çıktıklarını ifade etti. Öğle yemeklerini ocağın dışında yiyen işçilerden Cemal Akın, “Katırlar bizim işimize çok kolaylık sağlıyor. Sabah 08.00’de mesaimiz başlıyor. Saat 16.00’da da ocaktan çıkıyoruz. Öğle yemeğimizi de ocağın dışındaki kulübelerimiz de yiyoruz. Birkaç arkadaşla yapacağımız işi katırlarla daha da kolaylaştırıyoruz” diye konuştu.

Maden işçisi Hüseyin Cindi ise şu an boş vagonları katırla çektiklerini belirterek şunları söyledi: "Ocakta küfeyle kömür taşınması söz konusu değil. Zaten küfede çektiği kömür 50 kilo olur. Küfeyle kömür taşımaya kalksa iş yapılmaz. Sabah 08.00 akşam 16.00 arası mesaimiz oluyor. Öğle vakti 12.00’de yemek için dışarıya çıkıyoruz.”

İşçiler, ilkel şekilde kömür çıkarıldığı iddialarına ise tepki göstererek madenin coğrafi koşullarından dolayı katırların kendilerine yardım ettiğini söyledi.