Bahçelievler Palmiye Sokak’ta gece önceki gece 24.00 ile 01.00 arasında etkili olan sağanak yağış nedeniyle işyeri hasar gören Kurtuluş Şanlı, gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle mağdur olduklarını söyleyerek Zonguldak Belediyesi’ni topa tuttu. Halkın Sesi’ne konuşan öfkeli vatandaş, belediyeyi gece aramasına rağmen kimsenin ilgilenmeyişinden dert yandı.

“SEL UYARISI VERİYORSUN ÖNLEM ALMIYORSUN”

“Doğalgaz çalışmalarından dolayı rögarların tıkalı olmasından mobilya dükkânımı su bastı. Gece dükkânıma geldiğimde Zonguldak Belediyesi’nde ki görevli arkadaşları aradım. Sabaha kadar bekledim. Kimse gelip benim mağduriyetimle ilgilenmedi.  Kendi imkanlarım dahilinde kovayla suyu boşalttım sabaha kadar. Ben burada Belediye ya da Akmercan’ı suçlamıyorum. Böyle bir çalışma yaptıysanız gelip kontrol etmeniz gerekiyordu. Altyapıda sorun var. Belediye olarak sel uyarısı veriyorsun önlemini almadan lagarları temizlemeden. Mobilyacı dükkanım su batan sarayı gibi oldu. Yaklaşık 13-14 bin TL zararım var. Yapmış olduğum dolaplar ıslandı. Tadilatı da mümkün değil MDF’ler su yediği zaman şişiyor.”

“BELEDİYEDE HİZMET DİYE BİR ŞEY YOK”

“Sabah Belediye Başkanın yanına gittim. Belediye personelinden şikâyetçi olduğumu söyledim. Belediyeciler geldi. ‘Bizim mazgallarda sorun yok. Doğalgazcıların açtığı mazgallarda pislik yağmur suyuyla orayı dolduruyor.  Geri basmasına sebebiyet veriyor dediler.’ Belediyede hizmet diye bir şey yok. Doğalgaz olarak yollar yarılıyor. Birileri para kazanacak diye bana engel oldun. Doğalgazdan dolayı orda sıkıntı olmasaydı benim zararım olacak mıydı?  Ben doğalgazcıya zarar vermiyorsam oda bana vermeyecek. Önlemi alınmadan ben şimdi vatandaş olarak mağdurum benim mağduriyetimi kim giderecek. Benim günahım ne?” HABER: MERYEM DEMİR