Mustafa Aşçı caddesinde vatandaş mağdur!

TEK ÇARE, TEK YÖN!

Trafik karmaşası nedeniyle tek yöne açılması beklenen Zonguldak Karaelmas Mahallesi Mustafa Aşçı caddesinde vatandaşlar, mağdur edildi.

Halkın Sesi'nin "Tek Çare, Tek Yön!" başlığıyla verdiği haberde, caddedeki yoğunluğun makul seviyeye inmesi için trafik akışının Ankara istikametine tek yön olması gerektiği vurgulanmıştı.

Son günlerde sürücüler, çevre yoluna rağmen aynı istikametteki bağlantı yolu olan Mustafa Aşçı caddesini yoğun olarak kullanmaya başladı. Ayrıca kent merkezindeki bazı uyanık sürücüler de araçlarını çarşıya yakın olması nedeniyle bu caddeye park etmeye başladı. Yabancı araçlarla dolan cadde, çift yönlük trafik akışıyla anormal yoğunluğa maruz kaldı. Bu yoğunluktan dolayı cadde üzerindeki apartman sakinleri ve iş yerlerindeki çalışanlar araçlarını park edemez oldu.

Ancak Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık 300 metre uzunluğundaki caddenin 100-150 metrelik kısmının polis bariyerleriyle kapatılması şok etti. Polis bariyeriyle büyük şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, bu işten mağdur edildiklerini belirterek, "Caddeyi kilitleyenler başkası ama bu cadde üzerinde ikamet eden bizler cezalandırılmış olduk. Yetkililer işin kolay kısmına kaçtı. Arabamızı binanın önüne bile park edemez olduk.

Devlet yetkililerinden yardım istiyoruz. Bu sıkıntının çözülmesi için caddenin tek yön olması gerekiyor. Ankara istikametine doğru tek yön açılırsa cadde üzerinde anormal yoğunluk olmaz. Açık hava cezaevi gibi polis bariyerine de hiç gerek kalmaz.

Bizler, yetkililerden bu bölgenin çarşıdan ya da dışarıdan gelen araçların parkına yasaklanmasını, Ankara istikametine giden araçların çevre yoluna yönlendirilmesini ve aynı istikamete doğru tek yön yapılmasını istiyoruz. Trafik Komisyonunun bu sorunu kolaylıkla çözebileceğini düşünüyoruz. Lütfen Emniyet ve Belediye yetkililerimiz bu soruna el atsın. Mahalle sakinlerini  cezalandıran bu uygulamadan bir an önce vazgeçsin!" talebinde bulundu.

(Halkın Sesi)