Zonguldak eski Milletvekili Harun Akın, CHP’nin projenin yeriyle ilgili itirazına karşı bir tez ortaya atarak MAKZON projesinin bir an bile kesintiye uğratılmadan önündeki engellerin ortadan kaldırılmasını istedi. Akın’ın bu salvosu Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde “AKP’nin ekmeğine yağ sürüyor” şeklinde yorumlandı. Partililer, Akın’a şu soruyu soruyor: “Projenin önündeki engel CHP mi?”

İşte Harun Akın’ın o tartışılan açıklaması: 

“Geçen hafta Zonguldak Belediye Meclisinin olağanüstü toplanarak gündeme aldığı MAKZON projesi ile ortaya çıkan olumsuz havayı bir yol kazası olarak yorumlayıp fazla uzatmadan bir an önce MAKZON Projesi önündeki engelleri kaldıracak çalışmaları hızlandırmalıyız.

MAKZON projesi Maden Makinecilik potansiyelinin önünü açmak için düşünülmüş,

TTK bünyesinde bulunan Merkez Atölyesi ile pek de yabancı olmadığımız, gerçekten desteklenirse çok önemli şeyler yapılabileceğine inandığımız doğru bir projedir.

Valilik fizibilite çalışmalarından yıllık 200 milyon dolar madene dayalı endüstrinin makine ihtiyacı olduğu gerçeğine ,Filyos liman İnşaatı bitimi sonrası oluşacak endüstri bölgesi gerçeğini de koyarsak uzun yıllar sonra geriye giden Zonguldak ilimizin tekrar ayağa kalkma sürecinin başlangıcı olarak umutlanabiliriz.

160 yıldır kömür çıkartıyoruz.

Çok uzun yıllardır çelik üretiyoruz.

Yıllarca ateş tuğlası ürettik.

Ama bir soba fabrikasını Zonguldak olarak kuramadık.

Zonguldak Valiliği bünyesinde başlatılan çalışmaların bir an bile kesintiye uğratılmadan , kısır tartışmalara girilmeden MAKZON önündeki engellerin , bütün Zonguldak sivil toplumu ve siyasi partileri ile tekrar ele alınarak bir an önce çözümlenmesini temenni ediyorum.

Kutuplaşan Türkiye siyasetine rağmen , Zonguldak’ta şehrimizin geleceği adına örnek teşkil edebilecek bir beraberliği ,tüm Zonguldak olarak ortaya koyabileceğimiz kültürüne , geçmişine ve vizyonuna sahip olmalıyız”